De speelpleinwerking Zwalm breekt alweer nieuwe records!

Met momenteel het aantal van 1.703 daginschrijvingen scoort de gemeentelijke speelpleinwerking Munkie, die komende maandag start en vijf weken duurt, wederom een nieuw record: dit zijn nu al een twintigtal daginschrijvingen meer dan het record van vorig jaar. Vorig jaar waren er 375 verschillende kinderen betrokken.

“Dit groeiend succes geeft extra glans aan de 15de verjaardag van de speelpleinwerking dit jaar”, zegt burgemeester Bruno Tuybens, tevens bevoegd voor het gemeentelijk kinderbeleid. “Tijdens de drukste weken verwelkomen we tot 90 kinderen per dag.”

“We zien voor het tweede jaar op rij dat er nog meer kleuters zijn ingeschreven dan vorig jaar. De maximumcapaciteit is 40 à 45 kleuters/dag en elke dag is er reeds een wachtlijst, tot wel voor 16 kleuters. Ook zetten we opnieuw sterk in op inclusieve werking, een nieuw initiatief sinds deze bestuursperiode. De animatoren zijn erg gemotiveerd om zich voor deze doelgroep bij te scholen en in te zetten.” Voor de maand augustus kan men zich nog inschrijven.

“Niets dan goed nieuws en superblije gezichten dus”, aldus nog burgemeester Bruno Tuybens, “waarvoor ik de gemeentelijke jeugddienst en de schitterende animatoren zeer van harte feliciteer! Tevens nodigen we alle (groot)ouders uit om komende zondag vanaf 13u30 een kijkje te nemen tijdens de opendeurdag van de speelpleinwerking in de Zwalmparel en sportsite in de Sportlaan.”

Foto’s: archief