Camera betrapt vandaal

[wpvideo u2VQonNe]

Enkele weken geleden plaatsten Lisa De Mey en Björn Moreels uit de Katsijnenhoek in Brakel een buitencamera nadat ze het slachtoffer waren geworden van aanhoudende vandalenstreken. Na enkele dagen was het prijs en zagen ze hoe hun wagen werd bekrast. Volgens Lisa en Bjorn is de dader een 73-jarige buurtbewoonster.

‘De situatie hier in de straat is al jaren ondermaats. We hebben discussies met enkele buurtbewoners, waaronder de 73-jarige vrouw die onze wagen bekraste en haar familie. Sinds de discussies houden de vandalenstreken niet op: loslopende honden, bekraste wagens, bloembakken die gestolen worden,   uitwerpselen op de stoep, verbale agressie en seksuele toespelingen. We hebben al verschillende keren klacht neergelegd bij de politie, maar zonder harde bewijzen bleven al die klachten zonder veel resultaat. Hopelijk komt daar met deze beelden verandering in. Omdat we weten dat er in de buurt nog mensen wonen met gelijkaardige klachten hebben we de beelden online gezet en onmiddellijk kwam er heel veel reactie op. En dat is goed, want iedereen moet weten wat er aan de hand is. Hopelijk kunnen er gepaste maatregelen genomen worden en kan de situatie normaliseren. Wij willen in een normale buurt wonen.’