Zottegem: Jeugdprinses Yilke en jeugdprins Briek

img_0049

Zottegem, 09/01/2017: Na een recordstoet op zaterdag mag het Feestcomit é Zottegem ook terugblikken op een ongemeen succesvolle editie van het kindercarnaval. Zondagnamiddag ging een bonte stoet door de centrumstraten van Zottegem, begeleid door een fanfare en enkele carnavalwagens, om daarna zaal De Kring op De Markt barstensvol te vullen met meer dan 100 kinderen die volop genoten van de show van Clown Rocky.  

Zoals elk jaar werden ook nu een jeugdprins en -prinses verkozen. Twee jongens en drie meisjes gooiden zich in de strijd en maakten er een vreselijk spannende wedstrijd van. Briek Van De Voorde volgde zichzelf op als jeugdprins en haalde daarvoor zelfs een levensechte versie van Egmont uit de kast. Yilke Van De Mergel bracht dan weer een Zottegemse versie van “Zo waanzinnig gedroomd”, en volgt zo Joyca op, die inmiddels jeugdkeizerin werd.

Verdere activiteiten Feestcomit é Zottegem

Woensdag 11 januari: Bezoek aan Woonzorgcentrum Egmont (14 u.) en AZ Sint-Elisabeth (16 u.)

Vrijdag 13 januari: Bezoek aan Beschermde Werkplaats Zottegem (11 u.)

Maandag 16 januari: Teruggave symbolische stadssleutel (20.11 u. — raadzaal stadhuis)