Kerstfeest Samana en KVG Oosterzele

ddl-oosterzele-kerst-feest-kvg-en-samana-de-kluize-2

Oosterzele, 12/01/2017: Op tweede Kerstdag vierde Samana en KVG Oosterzele voor de eerste maal samen hun traditioneel jaarlijks kerstfeest. Dit had plaats in het Gemeenschapscentrum De Kluize.

Eucharistieviering

Zoals gewoonlijk werd gestart met de plechtige eucharistieviering, voorgegaan door  EH. A. De Cock en mooi opgeluisterd door het Sint-Martinuskoor van Balegem. Na de mis werd de voorzitterswissel binnen beide verenigingen aangekondigd.

Samana en KVG

Bij Samana, na 25 jaar voorzitterschap van Julien, zal een duo deze beweging leiden, twee dames uit het bestuur : Juliette Meuleman en Rita De Landsheere. Bij KVG, na 35 jaar voorzitterschap van Julien, wordt hij opgevolgd door een dame uit het bestuur : Juliette Van De Sijpe. Later, op één van de komende activiteiten , zal deze bestuurswissel wat meer benadrukt worden.

ddl-oosterzele-kerst-feest-kvg-en-samana-de-kluize-1

Kerstgebak

Na het smullen van een lekker kerstgebak begaven de 240 aanwezigen zich naar de theaterzaal voor de denderende playbackshow. Julien, die de show presenteerde, vermeldde in zijn inleiding dat het reeds de achtste keer was dat dergelijke show plaats vond. Wel voor de eerste maal in de prachtige theaterzaal, bijzonder geschikt voor dergelijke evenementen.

Ambiance troef

Er werden 20 nummers   of schlagers geplaybackt, allemaal door eigen mensen, aangevuld door enkele sympathieke vrienden. Het werd een schitterend schouwspel met ambiance troef ! Elke artiest(e) voerde zijn nummer zeer geslaagd op :   de zang, de kleding, de dans en het ritme, het leek allemaal bijna op de echte uitvoering van de zanger(es), het was bijna de perfectie !

ddl-oosterzele-kerst-feest-kvg-en-samana-de-kluize-3

Ontroering

Het laatste nummer was de kers op de taart met het lied : “ Vrede “ van Christoff en zus Lindsay. Alle vedetten kwamen als slot hand in hand op het podium en zongen mee: “ Wij willen vrede op deze wereld … vrede voor ieder mens!” Een beetje ontroerend, maar zo passend rond de kerstdagen. De dames werden bedacht met een bloempje en de heren met een lekker drankje.

Dankwoorden

Maar de grootste lof richtte Julien tot de familie Lievens. Te beginnen met Lucien : de toneelmeester, de man achter de schermen ; Rebecca : dans en choreografie ; Peter : de presentatie met de mooie beelden, de belichting, de klank ; Juliette : de initiatiefneemster, de ontwerper en maker van kledij, maandenlang in de weer om deze show tot een goed einde te brengen. Zij werden bedacht met een staande ovatie !

Broodmaal

Juliette feliciteerde dan Julien met zijn 80ste verjaardag van een maand geleden, hij ontving een waardevolle attentie. Het  feest werd besloten met een broodmaal. Als slot bedankte Julien de aanwezigen voor het voorbije jaar, voor hun talrijke aanwezigheid op heel wat activiteiten. En hij eindigde met een korte nieuwjaarswens.