Basisscholen Sint-Franciscus Vlierzele vierden feest

ddl-basisscholen-sint-franciscus-vierden-feest

Vlierzele, 17/01/2017: Vorige week was er het  jaarlijks nieuwjaarsfeest van de scholengemeenschap Sint-Franciscus in het Zavelhof in Vlierzele. Meer dan 200 personeelsleden kwamen er samen om te klinken op het nieuwe jaar.  

De scholengemeenschap Sint-Franciscus bestaat uit acht basisscholen die samen 1500 leerlingen tellen in de regio Zottegem & Sint-Lievens-Houtem. De voorbije jaren werd een stevige structuur uitgebouwd met een eigen visie op goed basisonderwijs en een centrale personeels- en boekhouddienst. Het is intussen een goede jaarlijkse gewoonte dat er in de eerste schoolweek van het nieuwe jaar een nieuwjaarsbijeenkomst wordt georganiseerd met alle personeelsleden.

Coördinerend directeur Christ Meuleman wenste in zijn inleidend woordje het personeel een voorspoedig nieuwjaar toe met een goede gezondheid en veel nieuwe uitdagingen en kansen om de eigen talenten aan te spreken. Hij benadrukte de goede werking van de scholengemeenschap, de gelijkgerichte werking in de verschillende scholen en de unieke samenwerking van directies en leerkrachten.

Daarna was het de beurt aan zuster Beatrijs, die als voorzitter van het schoolbestuur alle medewerkers een hart onder de riem stak bij de vele uitdagingen die op het basisonderwijs afkomen, waaronder de geplande bestuurlijke optimalisatie (BOS) en de implementatie van de nieuwe leerplannen. Ze loofde de professionele inzet van leerkrachten en directies is ervan overtuigd dat de sterke scholengroep een mooie toekomst tegemoet gaat. Ze wenste ten slotte alle medewerkers veel enthousiasme en creativiteit toe om er elke dag te zijn voor alle leerlingen. Het directieteam bedankte zuster Beatrijs met een mooi boeket bloemen.

Na het officieel gedeelte werd het een gezellig samenzijn waarbij iedereen kon genieten van een lekkere maaltijd. Het team van feestzaal Zavelhof zorgde voor een prachtig feest dat duurde tot in de vroege uurtjes.