Nieuwjaarsreceptie Open VLD Ninove met gastspreker Philippe De Backer

SORI0229.jpg

Ninove, 22/01/2017: In een volle zaal Violon (Roosevelt), organiseerde de Ninoofse Open VLD afgelopen zaterdag haar Nieuwjaarsreceptie. Schepen Marc Torrekens nam de aanwezigen mee in een reis van 1,6 miljoen investeringen aan sportinfrastructuur.  

Zowel de burgemeester Tania De Jonge als voorzitter Yves Evenepoel betreurde het misbruik van de media door Forza. De voorzitter riep de sympathisanten op zich niet te laten meeslepen door het negatieve verhaal, maar vooral te genieten van de bruisende stad Ninove en zeker en vast de vrijheden niet op te geven. Voor Tania De Jonge is de veiligheid van iedere Ninovieter van primair belang en zij benadrukt dat er nog nooit zoveel maatregelen en investeringen zijn genomen dan het laatste jaar.

sori0219

Nadat eerder de voorzitter een opsomming maakte van positieve punten in vergelijking met andere Vlaamse steden, bevestigde de burgemeester dat Ninove tot één van de Vlaamse steden behoort met de laagste schuld ondanks het gemis aan eerlijk verdeelde financi ële steun van het Gemeentefonds. De partij gaat met de projecten die in de steiger staan, voluit voor een groeiende stad, die aantrekkelijk moet zijn voor jonge mensen en tweeverdieners.

sori0213
Later op de avond verwoordde gastspreker en staatssecretaris, Philippe De Backer, dat het liberalisme de oplossing voor de toekomst is. De waarden, de vrijheden en het positivisme moeten behouden blijven. Terloops vermeldde hij dat de zogenaamde “asociale” regering eigenlijk de meest sociale is de afgelopen 10 jaar. Iedereen heeft meer loon en de laagste lonen van de actieve bevolking zijn het meest gestegen.’

sori0209