WalkOn : Wandelsport Vlaanderen

Persbericht :

Tussen zondag 22 januari en donderdag 28 december 2017 vindt de tweede editie van WalkOn plaats. Tijdens dit wandelcriterium van 31 wandelingen gespreid over Vlaanderen gaan Vayamundo, Wandelsport Vlaanderen vzw en haar wandelclubs samen het engagement aan om te stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld.

Met WalkOn wordt de komende jaren bovenal ingezet op natuur-en milieuzorg, active ageing, integratie van andersvaliden en jonge gezinnen, solidariteit onder elkaar. Deze gemeenschappelijke doelstellingen verbinden en versterken ten voordele van een goed doel, is de boodschap achter WalkOn.

wandelsportvlaanderen

We worden voortdurend gewaarschuwd er een gezonde levensstijl op na te houden, aan beweging te doen en sociale contacten te onderhouden. Wandelen leent zicht hier uitstekend toe. Meer zelfs, recreatief wandelen is wellicht de meest toegankelijke sport. Een gezonde sport, die nog jaarlijks aan belangstelling wint.

Zoals in 2016 wordt ook nu een goed doel gekoppeld aan WalkOn. Tijdens de eerste editie ging de opbrengst naar To Walk Again. Voor de tweede jaargang kiest WalkOn voor Het Kinderbrandwondenfonds van Oscare vzw. Elk jaar starten er ongeveer 600 volwassen en 350 kinderen hun revalidatie bij Oscare vzw, een nazorgcentrum voor iedereen die geconfronteerd wordt met de gevolgen van brandwonden en littekens. En met iedereen wordt inderdaad iedereen bedoeld uit de ruime omgeving van de (brandwonden)pati ënt.

Uiteraard staat WalkOn er niet alleen voor. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block en de bekende Joe-dj Sven Ornelis zijn de meter en de peter die zich voor de volle 100% zullen inzetten om van deze tweede editie een nog groter succes te maken. Aan de zijde van alle deelnemers gaan ze het engagement aan om kinderen een hart onder de riem te steken.

Tijdens het WalkOn wandelcriterium kunnen kleine en grote wandelavonturiers naast de traditionele wandelomlopen zich uitleven op het Kinderbrandwondenfonds Kidspad van 4 à 6 km. Dat is een kindvriendelijke zoek- en doewandeling vol tips en tricks rond brandveiligheid en -preventie, nuttig voor zowel jonge als voor minder jonge deelnemers. Kinderen —12 jaar nemen GRATIS deel en ontvangen na hun wandelavontuur een leuke gadget.

Meer informatie lees je op  wandelsportvlaanderen.be