‘Ninove is geen Chicago aan de Dender’

16264937_2037725079787378_8989803816853438464_n

Ninove, 26/01/2017: ‘Spa. Ninove , organiseerde afgelopen zondagmorgen haar jaarlijkse nieuwjaarsbrunch in een volgelopen caf é ’t Volkshuis. De voorzitter Erwin Schoup kwam nog even terug op de negatieve berichten in de media die Ninove in een negatief daglicht plaatsten.
Hij  liet weten ontgoocheld te zijn in het egoïsme van sommigen en hun enge kijk op de stad. ‘Ninove is geen hellhole of een Chicago aan de Dender of whatever. Er zijn problemen ja , maar ze worden uitvergroot, ja en dat uitvergroten is er maar om één reden, omdat de gemeenteraadsverkiezingen dichter bij komen.Schrik is een slechte raadgever, we moeten voorzichtig zijn , we mogen kritisch zijn en ons gedacht zeggen maar met respect voor anderen. Wat we vooral moeten doen is uit ons kot blijven komen , samen feest vieren, naar muziek luisteren een glas drinken.’

‘Gelukkig hebben we die gewoonte in Ninove, we feesten regelmatig in onze straat , in de verschillende wijken, we hebben een schitterende karnaval, we hebben onze parkconcerten, we zijn kampioen in het organiseren van eetfestijnen. En we moeten dat blijven doen. Liefde en solidariteit zullen het altijd halen van haat en van mensen tegen mekaar op te zetten. De politiek van de opgestoken middenvinger en de bokshandschoen is niet onzen dada. De sp.a mandatarissen blijven verder werken aan een warm Ninove , een sociaal en solidair Ninove , een Ninove dat menselijkheid en verbondenheid uitstraalt
Mensen verenigen dat is wat wij als sp.a doen. Gelijke kansen voor iedereen is onze prioriteit.’

‘Onze schepenen Katie Coppens en Lieven Meert hebben op dit vlak al tal van initiatieven opgestart bvb het onthaalbeleid voor nieuwe anderstalige inwoners, jeugdopbouwwerk om kwetsbare jongeren te begeleiden. , occasionele kinderopvang om te gaan solliciteren, de strijd tegen kinderarmoede o.a. door huiswerkbegeleiding, opvoedingsondersteuning , goedkope maaltijden.’

‘Samen met onze kartelpartner GROEN blijft sp.a Ninove verder doen aan politiek met een uitgestoken hand. Aan politiek die de zorgen serieus neemt maar niet vergroot.Aan politiek die problemen benoemt maar niet veralgemeent, aan politiek die verzoent, dichtbij de mensen, tussen en samen met de mensen.’
Nadien kwam de gastspreker Joris Vandenbroucke ,fractieleider voor sp.a in het Vlaams parlement aan het woord. Hij nam de  ‘factuurregering’ op de korrel en had het over de positieve alternatieven voor het huidige regeringsbeleid.

X