Oudenaarde, zwembeurt wordt duurder.

oudernaarde nieuwe bad.jpg

Oudenaarde, 27/01/2017: We hebben pas bericht dat de gemeente Oudenaarde een naam zoek voor het nieuwe zwembad. Nu blijkt dat ze ook extra inkomsten zoeken, want de prijs gaat omhoog volgens verschillende bronnen.Sp.a gemeenteraadslid Dagmar Beernaert zal hierover maandag een vraag stellen tijdens de gemeenteraad. (persbericht)

“Voor kinderen uit Oudenaarde gaat de prijs omhoog van 1,70 euro naar 3,50 euro per zwempartij”, aldus Beernaert. ‘Toch aanzienlijke verhogingen. Bovendien kreeg je tot 18 jaar kindertarief in de  zwem.com, in het nieuwe zwembad zal je vanaf 12 jaar al het volwassenentarief moeten betalen. Oudenaardse senioren tellen in de toekomst 4,50 euro neer, in plaats van 1,70 euro. Daarbovenop krijg je het seniorentarief pas vanaf 60+. In  Zwem.com  kreeg je al een voordeel vanaf 55 jaar. Het blijft ook de vraag of mensen met een OK-pas nog steeds een voordeeltarief zullen krijgen, zij komen immers niet voor in de lijst met prijzen die SportOase in haar plan van aanpak neerschreef? En wat met kleine kinderen? Vandaag mogen kindjes jonger dan vier jaar gratis het zwembad in, in het nieuwe zwembad betalen zij 2,5 euro.”

“Het nieuwe zwemcomplex zal vanzelfsprekend veel meer luxe hebben dan het oude, maar ik stel mij toch serieuze vragen bij de scherpe prijsverhogingen. Akkoord dat je voor de extra luxe misschien iets meer moet betalen, maar het gaat hier om een verdubbeling van de prijs.  Dat gaat te ver. Wie wekelijks gaat zwemmen betaalt zo meer dan 160 euro per jaar extra. Ga je met je hele gezin zwemmen dan kost het je een veelvoud daarvan extra. Dat is toch erover? Mensen tussen de 55 en de 60 jaar en kinderen tussen 12 en 18 jaar dreigen dubbel de dupe te worden. Zij betalen meer dan het driedubbele in het nieuwe zwemcomplex.”

“Er zijn nog heel wat vragen die hierover moeten opgelost worden. Ik hoop dat er nog ruimte is om te onderhandelen en Ik hoop echt dat het stadsbestuur de handschoen opneemt. Een nieuw zwembad was hoognodig, stad Oudenaarde koos ervoor om voor de bouw en uitbating ervan in zee te gaan met een private partner SportOase, maar dat mag voor ons niet ten koste gaan van de betaalbaarheid van het zwembad, in het bijzonder voor sommige doelgroepen (mensen met een OK-pas, jongeren, senioren, grote gezinnen,…)”

 

Beernaert: “Zwemmen is altijd een sport geweest die zeer laagdrempelig is. Bovendien zijn alle kinderen verplicht om te leren zwemmen, dat staat zo in de eindtermen van het onderwijs. Net de lage kostprijs zorgde ervoor dat iedereen kon gaan zwemmen.  Door de prijzen zoveel te verhogen breng je dat in gevaar. Een gezin met twee kinderen van jonger dan vier jaar zou in Oudenaarde vanaf mei 16 euro per zwembeurt betalen in plaats van 5 euro vandaag. Een groot verschil. We moeten er toch voor zorgen dat zwemmen geen luxesport wordt?”

 

Dagmar Beernaert (sp.a) zal hierover een vraag stellen op de gemeenteraad maandag.

 

Tarieven nieuw zwembad in bijlage, tarieven zwem.com te vinden op:

http://www.oudenaarde.be/sport/accommodatie/dezwemcom/tarieven

 

 

x