Vlaamse Ardennen wandeling: Dikkele, anders bekeken (fotoreportage)

Een wandeling door één van de mooiste dorpen van Vlaanderen (fotoreportage).

In dit dorpje, officieel één der mooiste, is de tijd stil blijven staan. Het geheim is de absolute afwezigheid van doorgaand verkeer. Deze woongemeenschap, deelgemeente  van Zwalm, staat al een millennium gekend  onder haar oude naam ‘Dekla’. Het is de streek waar bendeleider Jan De Lichte met zijn galgenaas  door de bossen zwierf. Vandaag wonen er 180 burgers.

x

Van het tiental drankgelegenheden zijn er nog enkele over, en die zijn de moeite waard. Aan de deur hangt een bord met de dorpsgeschiedenis. Er is nog steeds een oude maalderij, maar de brouwerijen zijn verdwenen. Verder heb je nog een kunstschilder, een kunstsmid, een houtbewerker, een biezenvlechter, een orgelkaarsenmaker en vaklui allerhande. Nog meer kunst kan je vinden in het ‘oude klooster’ en in ‘de oude pastorij’.

Omgevingsfoto’s van deze prachtige locatie zijn alom tegenwoordig. Die kan je op Google vinden.

Hier vind je een eigenzinnige kijk op de omgeving. Let mee op de details.

 

Als je de omgeving komt verkennen, parkeer dan  buiten de piepkleine dorpskern. Je wandelt sowieso over de kasseien langs het kerkpleintje en de drankgelegenheden. Vermijd dwaze situaties zoals op de foto hier onder.

carl-nys-dikkele-1-dorpskern-dsc09830

SjK