Zottegem gaat strijd aan tegen zwerfvuil

img_20170127_105356958_hdr

Zottegem, 31/01/2017 – PERSBERICHT schepen van Leefmilieu Leen Goossens – Rondslingerende blikjes, papieren en sigarettenpeuken vervuilen het straatbeeld, terwijl ze eigenlijk in de vuilbak thuishoren. De Stad Zottegem zal daarom extra vuilbakken plaatsen op plekken waar we geregeld met zwerfvuil te kampen krijgen.  Zo zullen alle Zottegemse Z-parkings ( parking Molenstraat, Sanitary, Station, OCMW, Nijverheidsstraat, Vestenstraat, Muze, Bib (Meersstraat) en Ledebergstraat) , in de loop van het voorjaar van een vuilbak voorzien worden. Op het Heilig-Hartplein, het Sint-Hubertusplein en de Kastanjelaan zal er een bijkomend exemplaar geplaatst worden. Momenteel worden de vuilbakken één maal per week door onze stadsdiensten geledigd, maar als we vaststellen dat dit onvoldoende is zullen we het aantal wekelijkse ophaalbeurten verhogen. We hopen hiermee het zwerfvuilprobleem te verminderen.” aldus schepen van Leefmilieu Leen Goossens.

Bovendien zal ons gemeentepersoneel hulp krijgen om Zottegem proper te houden. Op de komende gemeenteraad laten we  een bestek goedkeuren waarin we, samen met het groen onderhoud, het opruimen van zwerfvuil op het openbaar domein (zowel op de rijwegen, voetpaden, goten , wandelpaden, gazons, …) deels  gaan uitbesteden.   We plannen dit jaar ook opnieuw een grote zwerfvuilopruimactie. Onze POETS-actie zal doorgaan op 24 en 25 maart.

Iedereen ergert zich aan zwerfvuil en sluikstorten. De echte schuldigen zijn   natuurlijk de overtreders. Nochtans zijn de boetes niet min. Wie betrapt wordt, krijgt een boete van 500€.