Handelaars Vlaamse Ardennen, ga online!

Vlaamse Ardennen, 31/01/2017:  De dienst economische Zaken voerde een enquête uit bij internetgebruikers waarbij verrassende resultaten opdoken die onze regionale handelaars in Zuid-Oost-Vlaanderen tot nadenken en handelen moeten aanzetten. De resultaten werden deze middag 31 januari 2017 bekend gemaakt. Maar liefst 56 % van de internetgebruikers deed een online aankoop langs het internet. Bij categorie van 25- tot 34-jarigen vinden we de meest actieve gebruikers, waarbij 74 % geregeld langs het internet aankopen uitvoert. Onder de hooggeschoolden die kapitaalkrachtig zijn, is maar liefst 79 % actief om langs het internet aankopen te verrichten.

We kopen met zijn allen langs het internet het meest : kleding, reizen en tickets voor evenementen. Wist u dat 85 % van de Belgische huishoudens thuis een internetaansluiting heeft en een potenti ële koper is langs het internet ? Voor de internetverbinding maken we het meest gebruik van de laptop liefst 77 % van de Belgen gebruikt deze draagbare computer voor internettoegang.

Ook de smartphone is met 71 % een ideale toegangspoort tot internet. Het aandeel van de vaste computer voor internettoegang bedraagt 53 % en 47 % bekijkt internet langs de tablet. Volgens deze cijfers is te zien dat we met zijn allen verschillende apparaten inschakelen om het internet te raadplegen.