Geraardsbergen: Netsky in Jeudhuis De Ressort voor het goede doel

dfrd

Geraardsbergen, 01/02/2017: Begin december gingen Tibo De Glas en Simon Haegeman langs op de jeugddienst van Geraardsbergen. Ze hadden het idee om in te spelen op de actie van Studio Brussel in het kader van de warmste week. Een ludieke stunt van Studio Brussel maakte dat de deelnemers de kans hadden om op 17 december Netsky te strikken in hun stad. “De jeugddienst van Geraardsbergen ondersteunde dit project onmiddellijk met veel plezier en nam de Giesbaargse Jeugd op sleeptouw in het geboren jeugdcultuurproject ‘Party For Life’” zegt een fiere schepen van jeugd Fernand Van Trimpont. “Alle jongeren met frisse idee ën zijn welkom bij de jeugddienst. We helpen hen hun idee ën te realiseren en de stad zorgt voor financi ële steun”.

Samenwerking met Jeugdhuis De Ressort

Tibo en Simon kozen al snel voor de samenwerking aan met Jeugdhuis De Ressort. “Het jeugdhuis is een plaats waar de dag van vandaag heel wat jongeren van onze stad naartoe trekken. Elk weekend kunnen ze rekenen op zo een 150 bezoekers. Op evenementen lokken ze er vaak een 300-tal.”, aldus beide. “Het jeugdhuis weet ook perfect hoe ze een activiteit moeten organiseren, ze organiseren er immers een twintigtal per jaar. Het feit dat ze kunnen rekenen op meer dan tachtig medewerkers, maakte ook dat we onmiddellijk heel wat vrijwilligers hadden om mee samen te werken”.

Jitse Ringoet, voorzitter van het jeugdhuis, zag deze samenwerking al snel zitten. “Sinds het bestaan van De Warmste week organiseren we in het jeugdhuis ieder jaar opnieuw een evenement voor het goede doel. We waren dit jaar sowieso al op zoek naar een andere invulling waardoor het voorstel van Tibo en Simon op een ideaal moment kwam. Het feit dat we Netsky écht konden strikken was d é kers op de taart in het feestjaar 2016, het jaar waar we ons tienjarig bestaan vierden”, aldus Jitse, voorzitter van het jeugdhuis.

Netsky in Geraardsbergen

En de droom werd werkelijkheid, vrijdagavond 16 december besliste het lot dat de Giesbaargse Jeugd Netsky zou mogen verwelkomen. “Plots ging alles als een sneltrein”, aldus Nele Macharis, ondersteuner van het jeugdcultuurproject en diensthoofd van Jeugd. “De 400 tickets waren op 3 minuten en 11 seconden de deur uit en mijn telefoon stond roodgloeiend. Iedereen was super-enthousiast!”.

Een dag later, op 17 december, was het dan zover. Na een gezellige kerstmarkt en verrassende optredens van Bayan en Portland, zetten Never en Everlake de zaal alvast in vuur en vlam. Kort na middernacht konden de gelukkigen in de fuifzaal van Jeugdcentrum De Spiraal toekijken hoe Netsky het podium betrad. Een uur lang draaide hij zijn bekendste songs en werden de pannen van het dak gedanst. We sloten het feest af met ‘The Man of Luma’.

“We mogen fier zijn dat we op zo een ge ëngageerde vrijwilligers kunnen rekenen. Zowel tijdens de voorbereidingen, als gedurende het evenement en de vermoeiende afbraak zetten zij één voor één hun beste beentje voor waardoor dit uitgroeide tot een project waar nog jaren over gesproken zal worden”, aldus Nele Macharis.

Goede Doel de Overmolen — De Kleppe

De integrale opbrengst,   3339,08 euro, van het event wordt geschonken aan Vakantiecentrum De Kleppe. “In dit ‘al-inclusief’ vakantiehuis kunnen mensen met een beperking en/of in armoede van enkele deugddoende en ontspannende dagen genieten. Het is heel belangrijk dat mensen die zorg nodig hebben of die in armoede leven, vakantie kunnen nemen. Vakantie doet mensen herleven, Vakantie doet Wonderen!”, aldus Robin Ronsyn, coördinator De Kleppe.

De Kleppe is een totaalproject waar verschillende domeinen elkaar raken en waar inclusie in alle deelwerkingen de rode draad is. Er wordt werk gemaakt van sociale tewerkstelling, sociale therapie met dieren, vrijetijdsaanbod en vakantie voor bijzondere doelgroepen, milieu, welzijn/zorg, vorming, dierenzorg, natuurbeleving en jeugd. Met deze werking bereikt De Kleppe veel mensen uit Geraardsbergen en gaan ze ook veel samenwerkingsverbanden aan met organisaties van onze stad. De cheque werd officieel overhandigd op 31 januari in Jh De Ressort (foto).