Blik op Techniekacademie TISJ in Geraardsbergen

ok2a0243

Geraardsbergen, 20/02/2017: Het Technisch Instituut Sint Jozef (TISJ) organiseerde de Techniekacademie. Een reeks van 10 doe-activiteiten techniek voor leerlingen uit het 5e en 6e leerjaar uit het basisonderwijs. Fotoreportage!

Woensdagnamiddag 9 november werd de aftrap gegeven van de derde reeks van de Techniekacademie. Deze doesessies zijn intussen uitgegroeid tot een waar begrip in de regio zodat dit schooljaar het deelnemersaantal naar 75 werd opgetrokken. De combinatie van wetenschap en technologie doorgetrokken naar boeiende en nuttige activiteiten blijven een succesformule, want op een korte tijd waren we reeds helemaal volzet.

Op de eerste namiddag gingen de kinderen alvast aan de slag met de creatie van een vogelhuisje in hout, een klokje met pennenhouder in kunststof en een elektrisch vliegtuigje met zonnepaneel. Ook de vakgebieden bouwkunde en elektriciteit kwamen later nog aan de beurt.

Ze hoopten hiermee het technisch talent in onze regio te stimuleren en een antwoord te bieden aan de grote interesse van kinderen en ouders. LBG

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X