Theater De Doorbaak komt naar De Woeker in Oudenaarde

img_2654

Oudenaarde, 21/02/2017: Op het moment dat de lente stilletjes aan komt piepen, is het weer tijd voor Theater De Doorbaak om zijn tenten op te slaan in de Woeker. Zoals de traditie het wil is Theater De Doorbraak er zowel in het voorjaar als in het najaar te gast.
De première van hun lenteproductie is voorzien op vrijdag 10 maart 2017. Dit keer kozen ze voor “Slip-gevaar” een komedie van Johan Deckers in een regie van Patrick Pevenage.  Patrick zette eind januari net een punt achter zijn professionele carrière als hoofdpraktijklector in de opleiding “Bachelor in de orthopedagogie” aan de Hogeschool Gent, waar hij o.a. communicatie en muzische vaardigheden doceerde.

Een job die volgde op meer dan 20 jaar inzet als opvoeder/begeleider bij jongeren met een beperking. Zijn vrije tijd vulde hij op artistiek vlak in met toneelspelen en is dus lang geen onbekende. Hij zette zijn eerste stappen op de planken in 1968 bij Nut en Vermaak te Mariakerke en kwam sindsdien amper van het podium af.

Hij speelde jaar in jaar uit bij diverse Gentse theatergezelschappen zoals De Melomanen, De Balsemblomme, De Urne, Teater Exces, Gents Amusements Theater en Theaterplatform en kreeg diverse gastrollen in Tv-series en films (Flikken, Brussel Nieuwsstraat, Turquaze, …) In 2011 kreeg hij een nominatie als “ambassadeur van de Gensche Leute”. Nu gaat hij bij Theater De Doorbraak een nieuwe uitdaging aan : het regisseren.

‘Slipgevaar’

Jan, een fabrikant van dameslingerie is de wanhoop nabij als zijn vrouw hem verlaat en zijn firma op de rand van het bankroet staat.
Zijn beste vriend Paul weet raad : “Misschien wil tante Clara wel financieel ter hulp schieten”. In een mum van tijd zit Jan – naast tante Clara — echter ook opgescheept met een andere echtgenote, een zoon, een schoonbroer…

Als zijn vrouw het terug goed wil maken, zit hij pas goed in nesten en rolt hij van de ene netelige situatie in de andere…
Met :
DE CLERCQ Laura — DE GROOTE Liesa – HEBBELYNCK Peter — HUYSMAN Patricia NOTERMAN Sven – VAN BUTSEL Jessie — VAN MAELZAEKE Wim – VOET Peter

Vrijdag 10 en 17 maart om 20u Zaterdag 11 en 18 maart om 20u Zondag 12 en 19 maart om 18u Donderdag 16 maart om 20u