Zottegemnaren geselecteerd voor de politieke academie

dav

Zottegem, 21/02/2017: Elk jaar speurt CEDER, de studiedienst van CD&V, naar politiek talent om hen een jaar lang te begeleiden. Dit jaar zijn twee Zottegemnaren geselecteerd voor de politieke academie: Kim Watt é en Robin De Cubber van Jong CD&V Zottegem.    In 2017 zullen Kim en Robin een jaar lang het traject doorlopen. Ze werden in een selectieprocedure weerhouden samen met 30 talenten uit heel Vlaanderen. “Met een intakegesprek werd ons gevraagd hoe we denken over een aantal politieke onderwerpen op nationaal en internationaal niveau”, zegt Jong CD&V Voorzitter Robin De Cubber.

Op 18 februari werd het traject afgetrapt, waar ze al hebben kennisgemaakt met de andere collega academici. “Op het einde van het traject zullen we een paper schrijven over een zelfgekozen onderwerp, waarin we een link leggen met het lokale beleid in Zottegem. We hebben er alleszins veel zin in;” besluit Kim Watt é.