Leerlingen basisschool Horebeke planten loofbos

img_0590

Horebeke, 21/02/2017: Vorige week plantten de leerlingen van de Vrije Basisschool 2geltje uit Horebeke 2500 boompjes bij boseigenaar Roland Van Liefde in Zwalm. Het resultaat is een nieuw gemengd loofbos zijn van 1,3 hectare met onder meer wintereik, beuk, boskers en esdoorn.  De plantactie zal zorgen voor een mooie natuurlijke meerwaarde en extra biodiversiteit in de Vlaamse Ardennen.  Roland Van Liefde werkt hiervoor samen met de  Bosgroep Vlaamse Ardennen tot Dender, die het hele dossier opvolgde.  De aankoop van de grond werd ondersteund  met middelen uit het Boscompensatiefonds.

Foto’s dankzij ‘Oost-Vlaamse bosgroepen’

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X