Geraardsbergen legt alle troeven op tafel tijdens Retailforum in Gent.

retail forum geraardsbergen IMG_1849.jpg

Geraardsbergen, 24/02/2017:  Het Retail Forum Belgi ë komt elk trimester samen om de trends van de sector te bespreken en de uitdagingen waar de retailondernemers (de grote ketens) vandaag de dag voor staan, het hoofd te kunnen bieden.  

Tijdens elke bijeenkomst van het Retailforum stellen enkele steden hun detailhandelsvisie voor en deze keer was, naast Gent en Poperinge, Geraardsbergen aan de beurt.

Burgemeester Guido De Padt, schepen V éronique Fontaine en centrummanager Tine Vandeweerd stelden gisteren alle troeven, uitdagingen en ontwikkelingsperspectieven van de stad voor aan het geïnteresseerde publiek en dat werd ten zeerste gesmaakt.

De dag werd afgesloten met een panelgesprek waaruit bleek dat de e-commerce een geduchte concurrent van de stenen winkel is geworden, maar dat de steden als winkelcentra de consument nog zoveel meer te bieden kunnen hebben.

Ter info:

Het Retail Forum Belgium, wil het leidend gespreksforum van Retailers rond Winkelvastgoed zijn, dat de brede marktinformatie analyseert en haar bevindingen actief communiceert.

RFB werd opgericht in 1999 door winkelketenbedrijven om een platform van informatie en overleg te bieden aan retailbedrijven en de belangen van huurders-retailers te verdedigen in goed overleg met alle actoren bedrijvig op het domein van commercieel vastgoed.

Vandaag vertegenwoordigt RFB ruim 100 enseignes van zowel binnenlandse als buitenlandse retailgroepen (detailhandelsondernemingen), aanwezig op de Belgische markt. Hun winkelvestigingen bevinden zich zowel op de klassieke locaties in de winkelstraten van de binnensteden als in winkelcentra en winkelclusters of retailparcs in de agglomeraties van de Belgische steden.