De Beiaard internationaal: Carnaval in Veneti ë 2017

venetie DSC03313.jpeg

26/02/2017, internationaal: Carnaval in Veneti ë 2017

Je kan stellen dat het carnaval in Veneti ë drie grote thema’s omvat. Vooreerst is er de grote openingsshow op Grand Canal (daarvan heb ik geen foto’s omdat dit vorige week al plaats vond). Op het San Marcoplein is er de optocht Festa dell Marie, een historische herdenking van de ontvoering van Venetiaanse dames die werden teruggehaald naar Veneti ë, en een dag later is er Volo dell’Angelo of de vlucht van de engel. Op het San Marcoplein komt vanaf de toren een kleurrijke dame via een kabel naar beneden gegleden.De lokale krant meldde dat er 70.000 toeschouwers aanwezig waren op het San Marcoplein.  

De minder mooie kant van het verhaal…
Wij hebben uren moeten aanschuiven in mensenrijen die de volle straatbreedte innamen (er zijn bijna geen grote straten). De terugtocht was nog erger met opgaande en afkomende mensenrijen….De politie moest proberen om het “personenverkeer” gescheiden te houden tussen opgaand en afkomende mensen en dat verliep in complete chaos. We zagen politiemensen die over hun toeren waren omdat vooral jongeren zich niet hielden aan hun opgelegde kant van de weg en de volle straat innamen, zodat alles vlug compleet geblokkeerd zat…

Wie ooit naar carnaval Veneti ë wil gaan moet rekening houden met hectische toestanden een een “mensenmassa” en vooral geduld en nog eens geduld hebben… Ik heb meer dan twee uur ter plaatse staan wachten om toch maar een paar foto’s te kunnen nemen van de “vlucht van de engel” en nog veel langer voor een paar foto’s van de “Maria’s op het San Marcoplein… U bent dus verwittigd !!!
Geniet van mijn fotoreeks met de prachtige maskers en authentieke kledij…
http://fotografielamp.jalbum.net/CARNAVAL%20VENETIE%202017/

Met vriendelijke groet
Fotografie L.A.M.P
http://lampfotografie.blogspot.be