Merelbeke carnaval: bezoek aan de wagenbouwers

ddl-merelbeke-carnaval-bouw-carnavalwagens-1-1

Merelbeke, 27/02/2017: Onze reporter bezocht de wagenbouwers in Merelbeke

Nu dat het carnaval in volle glorie los barst en de stoeten zich aanmelden is het voor Merelbeke nog een goede 3 weken de tijd voor hun 51 ste carnaval, reden te meer om eens een kijkje te nemen in de hallen waar de carnavalist het meest vertoeft, de bouw van de carnavalswagens.

ddl-merelbeke-carnaval-bouw-carnavalwagens-1-2

In de vijverwegel wordt deze dagen druk overlegd over de figuren en de kleur van de verf, vele vrijwilligers die samen met de carnaval verenigingen één hand toesteken voor de bouw van hun wagen.

DDL merelbeke carnaval bouw carnavalwagens 1 (4).jpg

Ja er is nog veel werk maar wij maken ons nu nog geen zorgen alles komt op tijd terecht, toch worden nog figuren uit piepschuim gesneden, gelast aan de constructie en hier en daar al een likje verf naar mate het weekend nadert van 24-25-26 maart is er meer bedrijvigheid. De kwenenbossers vieren dit jaar hun gouden carnaval deelname 50 jaar over 3 generaties later meer info.

DDL