OLVC Campus Centrum: klas achter glas & pop-up stores

banner_klasachterglas_2017_820x312_fb

Zottegem, 27/02/2017, persbericht. Klas achter glas: leren in een klas van de 21ste eeuw! (6 t.e.m. 10 maart) Campus centrum pop-upt: mini-ondernemingen tijdens Zottegemse lente opendeurdagen! (11 maart)

In de week van 6 t.e.m. 10 maart 2017 vindt op Campus Centrum “Klas achter Glas” plaats. In dit project worden de lessen haast letterlijk in het straatbeeld gebracht. Passanten krijgen een inkijk in het lesgebeuren en kunnen er in bepaalde gevallen zelfs aan deelnemen. Ze kunnen het leslokaal desgewenst simpelweg binnenstappen en krijgen vast en zeker een koffie aangeboden.  

olvc_01

Leerlingen uit het 7de jaar Sales en Business Support (o.l.v. Mevr. Nadine Van Hoorde en Mevr. Ann Comminne) konden mee beslissen over hoe ze het lokaal wilden vormgeven en staken zelf de handen uit de mouwen om het lokaal in te richten.

Het lokaal past binnen de vernieuwing waaraan we in campus Centrum met man en macht werken. De campus zet maximaal in op het gebruik van ICT en wil vooral écht 21ste eeuws onderwijs aanbieden. Leerkrachten en directie willen leerlingen immers maximaal voorbereiden op jobs van de toekomst; jobs die vandaag nog niet bestaan.

De klas is uitgerust met een Apple TV en meerdere I-pads en er zijn verschillende leerzones. Zo vind je er o.a. een computerzone, een vergadergedeelte en een communicatiehoek. Leerlingen kunnen de verschillende zones gebruiken om er bijvoorbeeld te ontdekken, te cre ëren, met elkaar te debatteren of te presenteren. Gedurende de hele week zullen leerlingen ook elke middag een 3D printer assembleren.

Op zaterdag 11 maart krijgt de lesweek een mooi sluitstuk d.m.v. Campus Centrum Pop-Upt. De school telt meerdere mini-ondernemingen en de betrokken leerlingen zullen die dag, tijdens de lente opendeurdagen, hun producten verkopen in Pop-Up winkels in en rond de school. Zo zijn er bv. CMovies en Kolika, twee leerlingenondernemingen die hun producten zullen aanbieden én er zijn ook leerlingen die zich inzetten voor vzw Hartekinderen, een goed doel. Bij deze nodigen we iedereen uit om te komen kijken. Meer info vinden jullie in de flyer(s) in bijlage.

Alvast tot dan! Wij verwelkomen je graag!

Met vriendelijke groet Directie en personeel campus Centrum

flyer_olvc_klasachterglas   –  flyer_OLVC_OLVC_popupt.pdf