Repair Café in Oosterzele: Weggooien? Mooi niet!

repair-cafe-logo

Oosterzele, 05/03/2017:  De in 2015 opgerichte FV Repair Café Oosterzele organiseert op zaterdag 11 maart vanaf 13 u 30 tot 17 u in het GILO Oosterzele, voor de vijfde maal een ‘Repair Café’. 

De vijfde editie past perfect in de Milieuweek Oosterzele. Iedereen is welkom, mét of zonder defect materiaal. Gratis is helemaal in. We gooien veel weg. Ook voorwerpen waar (bijna) niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. In Oosterzele is het idee van het ‘Repair Café’ ontstaan binnen het bestuur van KWB Oosterzele.

Doel is een milieu- en maatschappijvriendelijk project op sporen te zetten. Ronduit een mooi initiatief in Oosterzele dat repareren promoot als alternatief voor weggooien én reparatiekennis wil behouden. Repair Café is een heel positieve tendens die ook door het gemeentebestuur Oosterzele graag ondersteunt wordt.

Enthousiaste reparateurs gaan op zaterdag 11 maart aan de slag om je defecte toestellen, voorwerpen,…weer in orde te brengen. En…gratis. Inwoners van Oosterzele kunnen afzakken naar het Repair Café om hun kapotte spullen: elektrische apparaten, kleding, textiel, precisie-instrumenten, en zo veel meer…te laten repareren. Kortom, wie iets in huis heeft dat defect is, kan er mee langskomen op het Repair Café. Schepen Jan Martens: ‘We zien dat sinds de eerste organisatie het aantal bezoekers stijgt.

Deze groep vrijwilligers is heel goed bezig en dergelijke initiatieven kunnen we als gemeentebestuur alleen maar ondersteunen en zo veel mogelijk faciliteren’. In de cafetaria kan je terecht voor een leuke babbel, koffie, thee, frisdrank, biertje,…Het is zonder meer een fantastisch socio- ecologisch project.

Reporter 17

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X