Openingsfeest expo ‘Open kaart. Regio onder de loep’ in Grimminge

beeld_openkaart_pers

Grimminge, 08/03/2017: Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu De Helix in Grimminge opent deze zomer een nieuwe permanente expo ‘Open kaart. Regio onder de loep’. Deze expo moedigt inwoners, bezoekers, vrijwilligers… aan om het gebied rond De Helix te ontdekken, te onderzoeken en in kaart te brengen. De onderzoeksregio omvat vijf dorpen van Geraardsbergen: Schendelbeke, Onkerzele, Idegem, Grimminge en Zandbergen.  

De resultaten van deze ontdekkingen worden samengebracht in de permanente expo, die opgebouwd is volgens het model van ‘Open Structures’ van ontwerper Thomas Lomm ée.

Hoe leven mens en natuur samen? Welke ervaringen, bekommernissen, idee ën,… leven er in deze regio? Uit het onderzoek kunnen nieuwe idee ën en initiatieven ontstaan voor het samenleven van mensen en van mens en natuur in deze streek.

De Helix nodigt je nu al uit voor de feestelijke opening van deze nieuwe expo op zondag 25 juni 2017 van 12u tot 18u.

Op dit openingsfeest komen volwassenen, jongeren, kinderen en gezinnen zeker aan hun trekken.
Er zijn diverse wandelroutes en een fietsroute uitgestippeld en op verschillende locaties worden pop-up onderzoekslabo’s opgezet waarin je de omgeving vanuit een ander perspectief kan ontdekken.

Ook in De Helix zelf kan je, naast het bezoeken van de nieuwe tentoonstelling, deelnemen aan verschillende workshops voor volwassenen en kinderen, de infostands en de boerenmarkt met streekproducten bezoeken of gewoon genieten van de sfeer met een hapje en een drankje.

Kruis deze dag dus alvast aan in je agenda!

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van het programma van het openingsfeest of zou je als vereniging graag deelnemen aan de diverse activiteiten, laat ons iets weten via:
openkaart@lne.vlaanderen.be.

Meer info rond het project ‘Open kaart. Regio onder de loep’ vind je op www.dehelix.be.