Jeugdatleten van ACG-kern Zottegem presteren knap op het Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren indoor (Gent)

IMG_0276 (002)

Zottegem/Geraardsbergen, 11/03/2017: -Persbericht ACG-kern Zottegem – Zondag 5 maart stond voor de cadetten en scholieren het Belgisch Kampioenschap (BK) op de agenda. Liefst 5 atleten van ACG-kern Zottegem behaalden in de loop van het indoorseizoen de vooropgestelde limieten en werden door de Vlaamse Atletiekliga (VAL) geselecteerd om deel te nemen: Marie De Naeyer, Julie Lenssens, Emile De Winne, Gijs Broeckaert en Audrey Van Der Haegen.  

Eerstejaarscadet Marie De Naeyer trad aan op de 60m horden: ze won haar reeks vlotjes en plaatste zich daardoor rechtstreeks voor de finale. In die finale liep Marie een zeer sterke wedstrijd: het leverde haar een mooie 4de plaats op in een knappe 9.20 (haar 2de besttijd).

Julie Lenssens mocht als 1ste jaars aantreden in het hinkstapspringen (HSS) en het verspringen bij de scholieren meisjes. In het verspringen legde ze beslag op de 5de plaats met een knappe sprong van 5m09. In het HSS werd ze 6de met een persoonlijk record (PR) van 10m60.

Emile De Winne en Gijs Broeckaert, beiden 1ste jaars cadetten jongens, liepen de 200 meter. Ze lieten een berescherpe chrono optekenen van 25.18 en verpulverden daarmee hun PR.

Gijs werd tevens knap 6de in het HSS met een sprong van 11 m06. Een puike prestatie voor iemand die pas dit jaar gestart is met atletiek.

Audrey Van Der   Haegen (cadet) kwam in actie op de 800m, ondanks haar zware verkoudheid. De hele wedstrijd ging ze zeer goed mee met de besten en tijdens de laatste ronde perste ze er alles uit om toch nog een plaatsje op te schuiven. Maar in de laatste rechte lijn ging het fout: ze kwam ze ten val. Zo niet, had een PR er zeker ingezeten.

Maar Audrey herpakte zich flink in haar 2de discipline, het HSS. Met een sprong van 9m04 verbeterde ze zelfs haar PR.

De talrijk meegereisde ouders, trainers en supporters zorgden voor de nodige steun en de hartverwarmende aanmoedigingen.

Met zoveel talentvolle jongeren én met de deskundig uitgebouwde trainersstaf, mag ACG-kern Zottegem – als nieuwe atletiekvereniging – het zomerseizoen 2017 met veel vertrouwen aanvatten.

Al wie graag deel uitmaakt van een jonge, enthousiaste groep van inmiddels al meer dan 100 atleten, kan vrijblijvend de sfeer komen opsnuiven tijdens een van de vaste trainingen van ACG-kern Zottegem, en dat op maandag en vrijdag op het Stedelijk Sportstadion (Zottegem) en op woensdag op de Finse piste (Bevegemse Vijvers). Dit telkens van 18.30u tot 19.45u.

Meer info: http://acg-kernzottegem.weebly.com/.

Contact via acg@val.be.