Bomen planten in Zwalm en Ninove met Bosgroep

16730306_729489737229229_9174147347018580866_n

Zwalm/Ninove: Komende zondag, 26 maart worden door Bosgroep nieuwe boompjes in Zwalm en Aspelare (Ninove) aangeplant. In Zwalm  wordt het startschot gegeven van een gloednieuw bos in natuurgebied en in Aspelare (Ninove) gaat het over een omvorming van een voormalig populierenbos naar een gemengd loofbos.  

In Zwalm wordt op een weiland van 1,5 hectare een gemengd loofbos van bijna 3000 boompjes en struiken aangeplant. Daar komt vooral wintereik en esdoorn, aangevuld met beuk en haagbeuk. Rondom komt er ook een struikenrand. In Aspelare is het perceel 0,65 hectare groot en ligt het in een ecologisch waardevol natuurgebied. Er worden 1200 boompjes aangeplant, in hoofdzaak zomereik en haagbeuk en aansluitend een struikenrand met rode kornoelje, Gelderse roos en lijsterbes.

 

Dit initiatief maakt deel uit van het ‘Big Spring Event’ van Lions Club Belgi ë, die hiervoor samenwerkt met de Vlaamse bosgroepen en het Agentschap voor Natuur en Bos. Want op 26 maart zullen op maar liefst 19 locaties in heel Vlaanderen 50 000 boompjes geplant worden.

 

Plaatsen van afspraak:

kaart plantactie Beerlegem

1)                 Beerlegem (Zwalm), Kasteeldreef. Plantlocatie in de Gaverstraat (zie bijgevoegde kaart) De plantactie start om 14u.

kaart plantlocatie Aspelare

2)                 Aspelare (Ninove), Plekkerstraat, naast de Vrije Basisschool Aspelare (zie bijgevoegde kaart) De plantactie start om 11u.