Brussel, 1 jaar na de aanslag  

Algemeen, 22/03/2017: Ik steek de neus boven de grond. Drie legervoertuigen omringen de trap naar de ondergrondse tram. Politie en het Rode Kruis domineren het straatbeeld.  

Kunstenaars taggen de ondergrond terwijl dromende burgers de trappen naar de beurs bevolken. Daar is nog een plek. Een dwaze jongen loopt rond met een A4-tje waarop hij vraagt om een knuffel. Een meisje kan niet weerstaan. Love comes around, zingt de bebaarde kroezelkop.

Een frisse wind steekt op. Een jongen steekt de kaarsjes terug aan. Hopeloos! Tijd om voorbij de man te stappen die zijn Speakers Corner heeft gevonden. De dakloze opent de deur naar het bankkantoor. Dank u. Merci. In de platenwinkel koop ik die bootleg waar ik sinds mijn jeugd van droom. De zon doet nog h éél even haar best. Prachtig. Brussel, Brussels, Bruxelles,… la vie est Belge. Aicha, ecoute moi… applaus terwijl berberklanken het plein vullen. Mensen dansen,… een bomma heeft de knuffelaar gevonden. Vergeet San Francisco: de flower vind je hier, in het kloppende hart van Europa. SjK