Zottegem klaar voor schitterende wielerweek

16667745_10210326830479914_766712594_o

Zottegem, 27/03/2017: Persbericht – “Zottegem begint aan een schitterende wielerweek,” laat Schepen voor Citymarketing Kurt De Loor weten. “We beginnen dinsdag met de aankomst van de Driedaagse De Panne, woensdag hebben we de start van de Driedaagse en zondag hebben we dan de passage van Vlaanderens Mooiste.” Het wordt een fantastische wielerweek onder een stralende zon. Onze Kleine Flandrien is helemaal klaar om de koers welkom te heten. De ‘Kleine Flandrien’-champagne vliegt de deur uit en ook de ‘Kleine Flandrien’-fietsroute is helemaal klaar om gezinnen met kinderen te ontvangen. En wie dezer dagen op de Zottegemse markt passeert kan samen met ‘De Kleine Flandrien’ al even proeven van de overwinning.”

16194943_10211954564443256_2242416978001615276_n

De Kleine Flandrien palmt Zottegem in!

“Je kan er niet meer naast kijken, Zottegem is duidelijk klaar voor de koers,” laat Kurt De Loor weten. “Onze ‘Kleine Flandrien’ is alom aanwezig. De affiches om de Ronde welkom te heten vliegen de deur uit. Wie al even wil proeven van de overwinning kan op Zottegemse markt terecht om samen met de ‘Kleine Flandrien’ te juichen. Wie een foto post met de hashtag #kleineflandrien maakt kans op een mooie prijs. Het worden echt fantastische wielerdagen voor groot en klein.”

Rush op ‘Kleine Flandrien’-champagne

“Het loopt ook storm voor de speciale champagne van ‘De Kleine Flandrien’. De 300 flessen zijn bijna allemaal de deur uit. Wie nog een fles van de exclusieve ‘Kleine Flandrien’-reeks op de kop wil tikken, kan zich best reppen naar de Dienst voor Toerisme voor één van de laatste exemplaren.”

‘Kleine Flandrien’-fietsroute voor gezinnen met kinderen

“Met het goede weer is ook de ‘Kleine Flandrien’-route helemaal klaar om gezinnen met kinderen te ontvangen. Er is een kindvriendelijk parcours uitgetekend waarbij ‘De Kleine Flandrien’ zelf de weg wijst. De route met een lus van 11 km en een lus van 5 km vertrekt en komt aan op de Markt. Op de Dienst Toerisme kan iedereen een ‘Kleine Flandrien’-pakket krijgen voor 2 euro. Een leuk zakje, de route zelf natuurlijk, een mooie kleurplaat en een tof gadget. Vanzelfsprekend komt de route ook langs de kasseien van de Paddestraat en de Lippenhovestraat. De echte jonge sportievelingen kunnen er dan ook een tweede lus bijnemen langs het Museum voor Folklore en het Domein Breivelde.”

14718637_10210989826845419_8152795032492777778_n

De Loor zelf kijkt alvast erg uit naar de komende dagen. “Het wordt echt een unieke wielerweek. Het weer zit goed, we verwachten een massa volk en sfeer in onze Stad! En met de Kleine Flandrien willen we ook jonge wielerfanaten warm maken voor het hele wielergebeuren.”