Fotoverslag 51ste carnavalsstoet Merelbeke

groep 16 merelbeke carnaval Noar de moart 2

Merelbeke, 27/03/2017:  De 51ste carnavalsstoet is gisteren door de straten van Merelbeke getrokken. Onder een stralende lentezon verzamelden vele duizenden toeschouwers langs het parcours. Voor de Kwenenbossers was het de 50ste deelname.  Het werd een feestelijke editie. Het was feest voor de Kwenenbossers. Met het ‘Bal der Bals’ vierden ze hun 50ste jubileum in de stoet. Ze zijn daarmee de oudste groep van Merelbeke. Onze reporter Danny De Lobelle maakte een prachtig fotoverslag.

Een overzicht van de 8 Merelbekeekse groepen en hun thema:

groep 6 merelbeke carnaval De Deurzetters 1

De Deurzetters geven gaaze… In Merelbeke is het momenteel een rage om de wegen te versmallen met bloembakken en quasi overal flitspalen te installeren. Wij brengen een parodie op de Merelbeekse snelheidsduivels die hoge boetes riskeren en hier en daar al eens een bloembak in de prak rijden.

 

groep 7 merelbeke carnaval de chakooslozen 2

groep 7 merelbeke carnaval de chakooslozen 1

De Chakooslozen: De porseleinen garde zorgt voor propere WC’s. Al jaren laten de sanitaire voorzieningen aan alle wensen over. Toiletten zijn vaak vuil en onverzorgd, daar komen wij in het spel. Met onze middeltjes krijgen wij alle porseleinen tronen terug blinkend en alle leidingen vrij.

 

groep 9 merelbeke carnaval Pirates Of The Florabean 1

groep 9 merelbeke carnaval Pirates Of The Florabean 2

De Triangleers: Pirates Of The Florabean. De Triangeleers presenteren   een verbeterde versie van Johnny Depp & Co. Hun piraten   van de “Fiorabean” zullen Merelbeke met verstomming achterlaten!

 

groep 10 merelbeke carnaval Mobi's goes africa 2

groep 10 merelbeke carnaval Mobi's goes africa 3

Mobi’s goes africa. De Mobi’s gaan in onze zusterstad Toucantouna een solar-bar plaatsen met de opbrengst van de solar-bar Te Merelbeke.Nadien volgt er een groot feest met trommelaars en dansende vrouwen. Ook is de impossante medicijnman aanwezig en natuurlijk tal van wilde dieren. Het wordt een echt gezellig Afrikaans feest en dat dankzij onze solar-bar.

 

groep 12 merelbeke carnaval Het bal der bals 1

De Kwenenbossers Het bal der bals. In 1968 nam onze groep als Feest- en Sportcomit é Kwenenbos voor de 1e maal deel aan de Merelbeekse stoet. Dit jaar viert onze carnavalgroep dus zijn 50-jarig bestaan wat maakt dat we de oudste carnavalgroep zijn in Merelbeke. We laten deze verjaardag uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan. We vieren ons gouden jubileum met een koninklijk bal, getiteld ‘H ét bal der bals’.

 

groep 15 merelbeke carnaval Tomorrowbeke 1groep 15 merelbeke carnaval Tomorrowbeke 2

De Pub: Tomorrowbeke “Gisteren es pass é, Vandoage est fiesten, Maren es fantasie ! ” We can fix the future want vandaag stelt niet veel voor. The best and the brightest people behoren tot onze groep. We konden voor ons “Tomorrowbeke” heel wat celebreties strikken: The leading lady van de animeermeisjes : /sa belle en Dirk Vegas en Like Tim brengen ons in hogere sferen. Onderga a pretty nice sensation en dans met ons mee naar een mooie toekomst.

 

groep 16 merelbeke carnaval Noar de moart 1

groep 16 merelbeke carnaval Noar de moart 2groep 16 merelbeke carnaval Noar de moart 3

De Sparatjess: Noar de moart !!! Dit jaar gaan de Sparatjes noar de moart!!! Om de markt wat aantrekkelijker te maken, hebben de Sparatjes zelf de markt wat uitgebreid. Dus wie zijn inkopen nog moet doen, aarzel dan niet en kom eens langs bij ons!!!

 

groep 17 merelbeke carnaval Wasserette Jeannette 3groep 17 merelbeke carnaval Wasserette Jeannette 2groep 17 merelbeke carnaval Wasserette Jeannette 1

De Walletons: Wasserette Jeannette. In 2005 presenteerden de Walletons u Wasserette Arlette. De zaak werd geopend met een eerste zelfgemaakt nummer, die als zo vaak bij nummers uit reclamespots een eigen leven ging leiden. 12 jaar later is die zaak aan een grondige opfrisbeurt toe. Een nieuw hypermodern en groter wassalon, nieuwe uniformen voor het personeel én ten slotte een compleet nieuwe naam: Wasserette Jeannette I

 

Enkele sfeerbeelden van de losse/gastgroepen: