Infoavond Omgevingsvergunning in Oosterzele

2017 03 24 oosterzele landbouwraad verguningen (32)

Oosterzele, 28/03/2017: Vorige week organiseerde de Land- en Tuinbouwraad een infoavond over de impact van de Omgevingsvergunning op het vergunningslandschap. De spreker van dienst was milieuadviseur An De Moor. De schoonste boerin van Vlaanderen Mieke Verniest was de speciale gast.  

2017 03 24 oosterzele landbouwraad verguningen (4)2017 03 24 oosterzele landbouwraad verguningen (9)

De avond was een goede gelegenheid voor wie voeling wil krijgen met het landbouwleven. De komst van  de omgevingsvergunning hervormt het vergunningenlandschap grondig. Ze vervangt en verenigt de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Concreet betekent dit dat tegelijk zowel de stedenbouwkundige als de milieuaspecten van een project beoordeeld worden.  Het Omgevingsvergunningsdecreet van 25 april 2014 en de uitvoeringsbesluiten hierbij leggen alle procedures vast die met betrekking tot de omgevingsvergunning kunnen worden gevoerd.

2017 03 24 oosterzele landbouwraad verguningen (24)2017 03 24 oosterzele landbouwraad verguningen (39)

Tijdens de lezing werd toegelicht hoe de nieuwe vergunning kan aangevraagd worden en wat dient te gebeuren met de huidige vergunningen.  De schoonste boerin van Vlaanderen Mieke lichtte de menselijk kant van het boer of boerin zijn toe: Waarom kiezen jonge mensen nog voor de sector? Waar halen zij de moed om ook in donkere tijden het werk aan te vatten? Ze vertelde onder andere over de dagelijkse beleving op een erf en over de boerin en sociaal engagement. (DDL)