Herzele: Buren leveren meer dan 2830 positieve bezwaarschriften af vóór de afschaffing van de buurtwegen

dffddffdHerzele, 28/03/2017: Persbericht- Men wil er blijkbaar een handtekeningenwedstrijd van maken zegt buurtbewoner Tom Baele. Op  enkele dagen haalden we m éér dan 2830 positieve bezwaarschriften op voor de afschaffing van de buurtwegen en de snelle realisatie van de N42.  We reageerden initieel    niet uit respect voor de mensen van de Schonenberg.    Vooral omdat ze er expliciet bij vertelden g één enkele intentie te hebben het dossier te willen vertragen. Toen echter de euro viel dat “sommigen” zich wellicht zouden laten inspireren door het Ghelamco stadion op de Heizelparking en de historie met de trage weg, voelden we ons genoodzaakt toch iets te doen.

Er wordt gesuggereerd dat Voka een positief bezwaarschrift opstelde. Dat is echter een foute weergave van de realiteit. Wij als buurtbewoners hebben vorige week een document opgesteld met een reeks belangrijke feiten en de correcte weergave van de motivatienota van AWV en het dossier in het algemeen.

Omwille van de noodkreet van bedrijven uit de regio volgt Voka het dossier nauw op. Wij vernamen bovendien dat ook stad Geraardsbergen, gemeenten Brakel, Lierde en Sint-Lievens-Houtem een eigen positief bezwaarschrift indienden. Omdat niemand opnieuw vertragingen wil. Deze documenten tellen niet mee in onze meer dan 2830 positieve bezwaarschriften. Op enkele dagen tijd haalden we probleemloos een massale respons. We hebben ze netjes genummerd om de gemeente niet teveel te belasten.  Het kan niet de bedoeling zijn dit zo belangrijke dossier voor de regio en bewoners van Herzele te reduceren tot een handtekeningenwedstrijd. Wij willen gewoon een niet mis te verstaan signaal geven dat er massaal meer voorstanders dan tegenstanders zijn die allen eisen dat het dossier niet vertraagd wordt.

G één enkel dossier in de regio heeft zo’n sterk draagvlak. Meer nog de mensen uit de regio smeken om de nieuwe weg. Vreemd dat men in de laatste jaren nooit met een woord over een buurtweg of ondertunneling heeft gerept in de buurt.