Zottegem: Kruispunt ’t Vosken eind deze week klaar. Volgend project: kruispunt met Leenstraat

Naamloos-4

Zottegem, 28/03/2017: Als alles goed gaat zal het kruispunt ’t Vosken eind deze week opnieuw opengesteld worden voor verkeer in beide richtingen. Daarmee zijn de werken op de N42 nog niet ten einde want van 18 april tot 1 mei wordt het kruispunt met de Leenstraat aangepakt. Ook dan rijdt het verkeer over één rijstrook in plaats van twee.  

 

Vlaanderen_is_wegenenverkeer_vol

Het Agentschap Wegen en Verkeer  verduidelijkt op zijn website dat de werken aan het kruispunt met de Leenstraat zullen starten net na de paasvakantie, vanaf dinsdag 18 april. De aannemer pakt tussen Sluizeken en de N42a Gentsesteenweg de snelle rijstroken en fietspaden aan. Ook de fietspaden tussen Leenhoutstraat en Leenstraat krijgen een nieuwe verharding.

logo_werven2016

Het verkeer in de Leenstraat kan de N42 Europaweg niet kruisen en op de N42 kan je niet links afslaan naar de Leenstraat. Het verder moet doorrijden op de N42 Europaweg en keren aan het volgende kruispunt.

Van 24 april tot 1 mei worden de pechstroken en fietspaden vernieuwd. Fietsers richting Geraardsbergen kunnen hierdoor tijdelijk niet op de N42 rijden en worden omgeleid via Sluizeken. Pardassenhoek wordt afgesloten gedurende 5 dagen, het verkeer rijdt om via Arestraat, Bloemenstraat en de Hoogstraat.