KA Geraardsbergen scoort in Franse haikuwedstrijd

haiku (2)verkleind.jpg

Geraardsbergen, 31/03/2017, ingezonden:

Un papillon vole
Il se pose sur une fleur
Le printemps est n é

Shibeeb Abdulrahman

Shibeeb Abdulrahman (5ET) uit het KA Geraardsbergen heeft een finaleplaats behaald in de haikuwedstrijd georganiseerd door PROFFF, de Vereniging van leraren Frans in Vlaanderen, in samenwerking met o.a. de Franse en de Japanse Ambassade in Belgi ë. Ook onze andere inzendingen behaalden een verdienstelijk resultaat. De haiku van Abdul werd gepubliceerd op de site: http://www.concourshaiku.org/finalistes-2017

ka geraardbergen banner_slogan

De leerlingen van 5ASO en hun leerkrachten namen dit jaar voor de eerste keer deel aan deze wedstrijd die zich richt tot 3 categorie ën: secundaire scholen, avondscholen en leerkrachten Frans. In totaal werden dit jaar 1320 haiku’s ingezonden. Een haiku is een oude Japanse dichtvorm, geschreven in 3 regels, waarbij telkens een element van de natuur en een zintuiglijke waarneming aan bod komen. Deze vorm van po ëzie is een echte rage over heel de wereld, ook bij de jeugd. De haiku kon dus ook al heel wat leerlingen en leerkrachten op het KA bekoren!

Mevrouw Natascha Derwael, leerkracht Frans, is zeer blij met de behaalde resultaten, de inzet en de creaties van alle leerlingen. De vakgroep Frans kijkt al uit naar de wedstrijd van volgend jaar!