Lentestoet: Zottegem zal het geweten hebben

Lentestoet_2017_(207).JPG

Zottegem, 31/03/2017, ingezonden: Net voor de paasvakantie, op donderdag 30 maart 2017, vormden de beide afdelingen van het Sint-Barbaracollege met de hele school een heuse lentestoet door de Zottegemse centrumstraten, dit ter vervanging van de tweejaarlijke carnavalstoet die dit jaar wegens het slechte weer niet kon georganiseerd worden. De weergoden waren nu wel van de partij: met een schitterend lentezonnetje kon de uitbundige optocht met bijna vijfhonderd deelnemers bij ieder toeschouwer en verraste voorbijganger zorgen voor een lentegevoel.

De voorbije weken werd hard gewerkt om er op een originele manier én met de hele school een echte topper van te maken! Met man en macht werd gewerkt aan het meest originele plunje en de meest betoverende attributen. Het muzisch beleven stond hier voorop! Het centrale thema was dit jaar   ‘We vliegen er in!’.

En of er werd gevlogen: fee ën, draken, vliegende vissen, ballonvaarders, vogeltjes, autootjes, vliegtuigen, engeltjes, vliegende tapijten, raketten… ja zelfs Panamarenko droeg zijn tuigje bij! Dit allegaartje van jewelste bracht in aanwezigheid van de paashaas en een meute kakelende kippen voor een enthousiast publiek het beste van zichzelf. De sfeer kon niet meer stuk! Nu is het écht lente in Zottegem. www.kbz.be