Topprestatie van Con Animo Oosterzele

DDL oosterzele lenteconcert con animo gc de kluize (11)
Oosterzele, 03/04/2017: Velen waren nieuwsgierig naar het Lenteconcert van de Koninklijke Harmonie Con Animo uit Oosterzele. Een topprestatie. Zo kan men het Lenteconcert van de Oosterzeelse muziekvereniging omschrijven. Een leuke vaststelling, de Oosterzeelse cultuurtempel De Kluize was alweer aardig volgelopen. Het concert trekt een uiteenlopend publiek aan. Zo’n grote opkomst moet je nog altijd verdienen. De erkenning daarvoor zijn voor voorzitter Pieter Vermassen en het bestuur een grote eer. Van een succes gesproken. Ronduit een schitterende prestatie van de 61 muzikanten. Het Lenteconcert, in stijl en klasse gedirigeerd door Bart Van Der Strieckt en knap én met veel gevoel voor humor gepresenteerd door Dirk Haenebalcke, sloeg aan.
DDL oosterzele lenteconcert con animo gc de kluize (3)Het Lenteconcert speelde zich af in een mooi decor met visuals, een in het oog springende scenografie. Knap allemaal. Het concert is eigenlijk voor iedereen, niet alleen voor de ‘happy few’. Voorzitter Pieter Vermassen had woorden van lof voor alle medewerkers en dankte ook het trouw publiek. Er waren er die voor het eerst het Lenteconcert bijwoonden en ze waren best onder de indruk.

Er is voor zo’n concert duidelijk een ruim publiek te vinden, zo bleek in GC De Kluize. Het publiek genoot en de bewondering zou naarmate het concert vorderde alleen maar toenemen. Met de openingsnummers Mission to Mars en Out of Africa, was het al duidelijk dat het publiek een aangename avond wachtte. Tijdens de uitvoering van Rhapsodie for flute met solist dwarsfluit Patrick Vandenberghe kon je een speld horen vallen. Dirigent Van Der Strieckt, (een aanwinst voor Con Animo) én de muzikanten hebben gepassioneerd gewerkt aan het Lenteconcert.

Iedereen zag dat het goed was, ja de zenuwen staan altijd een beetje gespannen, maar Con Animo veroverde snel alle harten. De 61 — koppige bezetting gaf zich volledig. De jongste, de 12 — jarige Jolien De Neve, treedt in de voetsporen van haar ouders Hans De Neve en Marijke Galle, ook al van jongs af aan een passie voor muziek. Het concert werd met veel enthousiasme gebracht. Alweer een schitterende ervaring voor het opvallend jonge volkje op het podium.

Ook The Hunchback of Notre Dame, La Passerella di Addio, Lake of the Moon, Band of Brothers, Czardas met solist xylofoon Ben Sturtewagen kreeg het stormachtigst applaus van de avond, Playing Trombones met solisten Ward Byttebier, Matthias Laevens, Bruno Jeurissen en finaal Coldplay on Stage, klonk allemaal prachtig en dat vond ook het publiek. Con Animo waagde zich ook dit keer aan een groots opgezet en gedurfd concert. De muzikanten en de vijf solisten trokken de aandacht naar zich toe. Je zag de muzikanten zo openbloeien. Ze bewezen elk op hun domein hun charisma. Misschien zat hier dit extra element in dat dit hemels avondje onvergetelijk maakte.

DDL oosterzele lenteconcert con animo gc de kluize (6)De programmatie bleek een schot in de roos. Een concert op hoog niveau. Te oordelen naar het warm langdurig applaus en de positieve reacties die het concert kreeg, heeft iedereen intens genoten. Het concert gooide hoge ogen. Een absolute voltreffer. Een pluim voor dirigent Bart Van Der Strieckt, presentator Dirk Haenebalcke (gaf tekst en uitleg bij de tien werken), en de 61 muzikanten, die met hart en ziel speelden. Het bleef gans de avond kijken, luisteren en genieten.
DDL oosterzele lenteconcert con animo gc de kluize (8)
Een dikke proficiat, Con Animo. Het dankbaar publiek vroeg en kreeg een paar extraatjes. Heel leuk nummer, dat Hello Dolly. We blijven het schrijven, Con Animo had een staande ovatie verdiend. De muziekvereniging bewees nog maar eens dat ze een hoog niveau aankan. (Reporter 17, foto’s DDL)