Mattentaartendag: zondag 23 april 2017

20170408 mattentaart lisa bilterijst.jpg

Geraardsbergen, 09/04/2017: zet alvast zondag 23 april 2017 in uw agenda, want dan is er een wel heel bijzondere Dag van de Mattentaart in Geraardsbergen. Naast de jaarlijkse Kapittelzitting van de Broederschap van de Geraardsbergse Mattentaart, waarin tal van oververdienstelijke personen geïntroniseerd worden, staat er nog veel meer ongein op het programma: bakdemonstraties, bellenmansconcoursen, reuzendansen en padstapperstochten, een mattentaartenworp, de lancering van een taartkaart en excursies met mattentaartengidsen.  

Maar bovenal wordt die dag het eerste grote  mattentaartenboek  gepresenteerd, “De Geraardsbergse Mattentaart: Histories”, een uitgave van Arne De Winde en Oliver Ibsen bij Grafische Cel. Om 20u wordt het boek voorgesteld in bakkerij De Vesten, waar tal van lezingen, gesprekken en performances door schrijvers en kunstenaars zullen plaatsvinden.

De hele dag door loopt in de Dierkosttoren ook de bijbehorende  expositie  “De Mattentaart verbeeld(t)”, waarin werk van 15 hedendaagse kunstenaars ‘voorgeschoteld’ wordt, die aan de slag gingen met de taart der taarten.

 

Programma

10.30u Kapittelzitting – Broederschap van de Geraardsbergse Mattentaart | Stadhuis
11u Bellemanconcours, 1e roep | Markt
15u Bellemanconcours, 2e roep | Markt In aanwezigheid van Sven Ornelis (Joe FM)
17u Mattentaartenworp | Markt
20u Boekvoorstelling : De Geraardsbergse Mattentaart: Histories. | Bakkerij De Vesten (Vesten 92, Geraardsbergen).

 

Doorlopend van 10 tot 18 uur: bakdemonstraties, expo “De mattentaart verbeeld(t)” in Dierkosttoren, voorstelling taartkaart met blindproeverij, streekproductenmarkt, mattentaartengidsen, reuzendans, kinderanimatie en een streepje muziek.