Vragen aan jeugdwielrenner Killian Moreels

1-RUDY9374

Hemelveerdegem, 09/04/2017: Kilian Moreels is onze tiende jeugdwielrenner in onze reeks waarbij onze wielerreporter Rudy Schietecatte wekelijks jeugdige renners aan u voorstelt aan de hand van een korte vragenreeks. Kilian is 13 jaar, woont in Hemelveerdegem en rijdt voor KTC Cycling Team Denderhoutem. 

 

DSC_0826

Hij begon op zijn zesde te voetballen bij Oudenhove. Vanagf zijn achtste proefde hij van het wielrennen, door regelmatig mee te fietsen met zijn vader, die reed MTB tourtochten en VTT’S.

Omdat voetballen en wielrennen als sport niet te combineren zijn, deed hij de ene week voetbal en de andere week zat hij op de fiets. Op een dag besliste Kilian te stoppen met voetballen, hij wou heel graag wedstrijden rijden met de fiets.

DSC_8246

Op zijn 10 de is hij dan beginnen fietsen bij de miniemen. Kilian is aangesloten bij KTC Cycling Team Denderhoutem, omdat ze daar heel veel cyclocrossers hebben en er ook aangepaste trainingen zijn in de winter.

Momenteel rijdt hij bij de aspiranten U13, heeft dit seizoen een paar keer het podium behaald, met 2de plaatsen, en regelmatig bij de top 5 ge ëindigd.

Vragenlijst

Waarom wielrennen?

Kilian: Ik heb de fietsmicrobe te pakken en kan geen dag zonder. Ik vind het heel leuk om in clubverband te gaan trainen met vrienden en kijk op naar mijn idolen. Ik droom ervan ooit even goed te doen.

Grootste opoffering?

Kilian: Mijn uiterste best doen om in de komende jaren een trui te kunnen bemachtigen.

Leukste tijd van het jaar?

Kilian: De winter, het cyclocross-seizoen.

Bijgelovig?

Kilian: Neen, niet echt.

Lievelingsgerecht?

Kilian: Pasta’s.

Favoriete trainingsgebied?

Kilian: De bossen in de Vlaamse Ardennen.

Mooiste prestatie?

Kilian: Tweede plaats in Alsemberg.

Dit liever niet?

Kilian: Heel snelle, vlakke omlopen zonder technische stukken of uitdagingen.

Favoriete onderdeel van de fiets?

Kilian: Het kader en liefst met opvallende kleur.

Blond of Bruin?

Kilian: Bruin.

Schietecatte Rudy

foto Westerlo Kilian