Maak mee van Zottegem een bloemenstad

14350362_1032296406883105_8017981562492551168_n

Zottegem, 14/04/2017: Voor het 27ste jaar op rij wordt in Zottegem naar de inwoners toe een oproep gedaan om van de Egmontstad in de komende zomermaanden ook een heuse bloemenstad te maken. Wie daartoe zijn / haar steentje wil bijdragen, kan dit melden tot eind mei.  

Het gebeurt al sinds 1991 dat jaarlijks op initiatief van de stad en van de stedelijke middenstandsraad een bebloemingsactie georganiseerd wordt onder het motto ‘Zottegem Bloemenstad’. Hierbij gaat het niet zozeer in de eerste plaats om een echte wedstrijd maar meer om de waardering voor inwoners die hun beste beentje willen voorzetten om de stad en het straatbeeld aantrekkelijker te maken. Iedereen kan aan deze actie / wedstrijd deelnemen maar moet zich hiervoor wel inschrijven. Dit kan tot uiterlijk 31 mei bij de stedelijke dienst toerisme in het stadhuis aan de Markt (tel. 09  364 64 64) of door middel van een e-mailt naar toerisme@zottegem.be.

Een deskundige jury komt later langs voor beoordeling van de bebloeming op basis van vormgeving en kleurencombinaties, aanpassing aan woning/gebouw en omgeving, hoeveelheid en verzorging. Alleen natuurlijke bloemen en planten mogen gebruikt worden. Er zijn vijf categorie ën voorzien: voortuinen, gevels van handelszaken, gevels van particuliere woningen, appartementsgebouwen en openbare gebouwen.

Omdat in de voorbije jaren ook al prachtige gevel- of voortuinbebloeming opgemerkt werd bij inwoners die niet inschreven voor deelname aan de actie / wedstrijd, doet het inrichtend comit é een oproep naar alle inwoners die een inspanning leveren om hun gevel, balkon, voortuin extra te bebloemen, om zich sowieso in te schrijven. Zoals gezegd, is deelname overigens gratis. Voor het volledige reglement kan men ook terecht bij de dienst toerisme (in tegenstelling met de verwijzing in het stedelijk informatieblad, is op de website van de stad vooralsnog alleen het reglement en/of inschrijvingsformulier van voorbije jaren terug te vinden).