Leegstand, een kwestie van aanpak(ken)

streekoverleg oost-vlaanderen combinatielogo_esf_0.jpg

Herzele, 21/04/2017, persbericht: Op maandag 24 april leren lokale besturen, ondernemers en andere geïnteresseerden de kneepjes van het vak via een infosessie rond leegstand. Streekoverleg Zuid-Oost-Vlaanderen programmeert dan vier vlotte sprekers in de Wattenfabriek in Herzele: VLAIO, vzw Mest, de Provincie Oost-Vlaanderen en SOLVA.  

De sprekers zullen de aanwezigen meer bijbrengen over het waarom van leegstand, hoe dit op een slimme en doordachte manier aanpakken en welke tools zij daarvoor kunnen inzetten. Last but not least krijgt het publiek in primeur de voorstelling van het Integraal Detailhandelsplan; een uniek aanbod voor lokale besturen die een sterk handelsbeleidsplan willen opmaken.

Deze inspiratiesessie is de eerste van drie die het Streekoverleg dit jaar organiseert in het kader van het ESF-project ‘Versterkt Streekbeleid’. Dit regionaal gedragen project wordt financieel ondersteund door het Europees Sociaal Fonds (ESF), de lokale besturen, SOLVA en de Provincie Oost-Vlaanderen. Daarnaast werken ook tal van partners mee om het streekbeleid sterk uit te dragen doorheen de regio.

Wie de inspiratiesessie niet wil missen, komt op maandag 24 april vanaf 13u30 naar de Wattenfabriek, Solleveld 35 9550 Herzele.