Sint-Maria-Oudenhove: 1 mei-motorrit voor Johan De Smet

received_908116035997462

Zottegem, 27/04/2017: Op maandag 1 mei is er in Sint-Maria-Oudenhove al voor het negende jaar op rij een motorrit voor het goede doel. Dit jaar wordt geld ingezameld voor Johan De Smet, hij lijdt aan de Ziekte van Bechterew. (PDV)

Over Johan

Johan lijdt aan een auto-immuun ziekte van Bechterew ( uitgesproken als Bechteref ). De ziekte is een reumatische aandoening waarbij het lichaam volledig krom groeit. Het begint bij ontstekingen aan de ruggengraat en bekken. In een verder stadium raken ook de andere lichaamsdelen aangetast , waardoor Johan momenteel reeds last heeft van de ziekte van Forestier , Scoliose en Scifose. Deze ziekte is niet te genezen .

Het enige wat de levenskwaliteit van Johan enigszins kan verbeteren is het nemen van pijnstillers, ontstekingsremmers en spierontspanners. Dit gebeurt momenteel door een pijnpomp met morfine en baclofen als medicatie. De opbrengst van deze benefiet gaat integraal naar Johan De Smet.

Motorrit praktisch

Inschrijvingen vanaf 08u00 tot 13u00 het Sint-Hubertusplein in Sint-Maria-Oudenhove.

Het is een volledig bepijlde rit van ongeveer 160 km doorheen Zuid-Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Ze kan ook op GPS gereden worden.

Er wordt 7,00 eur per deelnemer gevraagd. Inclusief een gratis consumptie per deelnemer die kan genuttigd worden in caf é De Vliegende Schotel (bij Dane).

De organisatie voorziet ook pechverhelping.

Vanaf 15u30 zal er een gratis optreden plaatsvinden van de groep Jack & The Plug-In’s.

Om 17u00 is er de prijsuitreiking voor de 3 grootste groepen, de jongste en oudste deelnemer.