Hoe moet het nu verder met ons onderwijs??

De_Roeck_Sandra

Zottegem, 27/04/2017: Op woensdag 10 mei is er in de Ridderzaal van het Egmontkasteel een gespreksavond rond de toekomst van het onderwijs in Vlaanderen. Zonder meer interessant als je de tekortkomingen en uitdagingen van het onderwijs in sneltempo op ons ziet afkomen. De gespreksavond betreft een initiatief van sp.a Nationaal, ‘De Klas van Morgen.’ “We hopen er echt een participatieavond van te maken”, aldus Zottegems schepen Sandra De Roeck. “Bedoeling is om in het kader van de geplande onderwijshervorming een luisterend oor te bieden en goede ervaringen uit te wisselen.” (PDV)

‘De klas van morgen, hoe ziet die er uit?’ en ‘Hoe brengen we ons onderwijs buiten de klasmuren?’, dat en andere interessante onderwijsvraagstukken komen aan bod op woensdag 10 mei tijdens de gespreksavond ‘De Klas van Morgen’ van sp.a Zottegem. Samen met sp.a-onderwijsspecialiste Caroline Gennez en Zottegems schepen van Onderwijs, Sandra De Roeck, buigen vertegenwoordigers van GO!, het vrij onderwijs, PTI, BuSO en DKO zich over de toekomst van het Zottegemse onderwijslandschap. De gespreksavond gaat door op 10 mei vanaf 20u in de Ridderzaal (Kasteel van Egmont).

“Momenteel toert sp.a nationaal met ‘De Klas van Morgen’ door heel Vlaanderen,” laat Zottegems schepen voor Onderwijs, Sandra De Roeck, weten. “En op die tocht mocht Zottegem natuurlijk niet ontbreken. Op 10 mei buigen we ons samen met Vlaams Volksvertegenwoordiger en sp.a-onderwijsspecialiste Caroline Gennez en de vertegenwoordigers van de verschillende onderwijsnetten in Zottegem over de scholen van morgen in Zottegem. Meer specifiek gaan we het hebben over hoe de Zottegemse scholen vandaag al inspanningen leveren om onderwijs ook buiten de schoolmuren te organiseren. In Zottegem staan we hierin al heel ver.”

De Roeck: “We hopen er echt een participatieavond van te maken. Bedoeling is om in het kader van de geplande onderwijshervorming een luisterend oor te bieden en goede ervaringen uit te wisselen. Ook het publiek kan vragen stellen en we eindigen de avond met een gezellige toost op ons sterk Zottegems onderwijs!”

De gespreksavond ‘De Klas van Morgen’ gaat door op woensdag 10 mei om 20u in de Ridderzaal (Kasteel van Egmont). Iedereen is welkom, toegang is volledig gratis.