Zondagmiddag 28 mei is Ninove middagstad!

ninove middenstad
Het hemelvaartweekend is al enkele jaren 1.000 km-weekend. Dan gespen honderden fietsers hun fietshelm vast, klikken ze hun schoenen in hun pedalen en fietsen ze ten voordele van de strijd tegen kanker. Samen met duizenden zielgenoten trappen tegen kanker! En dat vier dagen lang!

Zondagmiddag 28 mei is Ninove middagstad! Meer dan 800 teams komen ’s middags aan in onze stad, vooraleer zij doorrijden naar Mechelen! (SR)

 

Tussen 11 uur en 17 uur valt er heel wat te beleven in en rond het evenementendorp aan de Centrumlaan: we proberen de langste erehaag (m ét opmeting door een gerechtsdeurwaarder) te vormen tijdens aankomst en vertrek van de renners (tussen 12 en 14 uur). Breng je eigen leuke koffietas en bordje mee, en schuif mee aan tafel tijdens de ‘Grootste Kaffeeklasj’ voor een stuk taart en een tas koffie. Wie wil kan zijn tas en bord nadien te koop aanbieden, opbrengst gaat naar Kom op Tegen Kanker. Je kan dus misschien zelfs nog een leuk servies scoren.


In en rond het evenementendorp en langs de langste erehaag staat er heel wat op het programma: er zijn optredens van De Coureurs, Zeepbellencompagnie, Cirqumstancia en Cie Baltazar. Op het hoofpodium geven de mannen van Radio Oorwoud het beste van zichzelf.
Sporzacommentator Tom Van den Bulcke praat het geheel aan elkaar.
(SR)