Aster, Pepijn en Thyen knutselen robots in elkaar scoren tijdens een wedstrijd (video)

astertech IMG_7601

Geraardsbergen/Lierde 03/05/2017, ingezonden – April was een zeer spannende maand voor Aster De Bolle, Pepijn De Bolle (2 broers uit Geraardsbergen, 12 en 10 jaar) en Thyen Van Huffel (9 jaar uit Lierde). Op slechts 4 weken tijd dienden de jongens, onder begeleiding van Sanne Cools van het Fablab Astertechnics, 2 robotjes in mekaar te knutselen, alsook muziek kiezen, danspasjes programmeren voor de 2 robotjes, voor henzelf ook een kleine choreografie bedenken en bijpassende kledij maken. Het kleine team wou immers deelnemen aan de robotwedstrijd georganiseerd door RoboCup Junior.  

astertechnics

Deze robotwedstrijd is voor het basis- en voortgezet onderwijs, maar ook vriendengroepen en fablabs kunnen deelnemen. Gestart als een initiatief vanuit Australi ë wordt het nu in meer dan 30 landen over de gehele wereld gespeeld. Sinds 2008 vindt de wedstrijd ook plaats in Belgi ë.

De deelnemende teams kunnen kiezen uit 3 disciplines: dansen, redden voor beginners en redden voor gevorderden. Bij dansende robots maak je een onvergetelijke voorstelling waar je team en de robots het beste van zichzelf geven.

astertech IMG_7591

Terwijl robots van Lego Mindstorms de wedstrijd steeds overheersen, heeft Astertechnics bewust gekozen voor de Allbots van Velleman Projects omdat de mogelijkheden veel groter zijn dankzij de pootjes in plaats van de traditionele wielen, je kan zelfs aanbouwen met zelf-geprinte 3D-onderdelen,  … en het is Belgische makelij!

De 8-koppige jury was dan ook onder de indruk van de verschillende, grappige bewegingen van de 2 robots. En vond het een hele prestatie dat 3 jongens voor deze discipline hadden gekozen en zich lieten gaan op het podium.

De oprichters van vzw Astertechnics hadden nooit durven dromen dat ze 6 maand na de oprichting van hun fablab al zouden deelnemen aan een robotwedstrijd, laat staan een 2de plaats behalen.

https://www.youtube.com/watch?v=4kAKLz67GDU

(repetitiefilm)