Zottegem krijgt hulp van vier sterke vrouwen

IMG_8356 (1)

Zottegem, 04/05/2017: Net zoals vorig jaar zet Zottegem samen met het AZ Sint-Elisabeth ziekenhuis in  op de vroegtijde opsporing van baarmoederhalskanker. Ze krijgen hierbij hulp van vier sterk Zottegemse vrouwen:  Julie Baekelandt (Lady Chef of the Year 2016), Prof. Anne De Paepe (rector UGent), Eveline Hoorens (zaakvoerster Koffiebranderij Hoorens) en Margot Van Heghe (Belgisch zwemkampioene). (PDV)

Persbericht  

Naast preventie van borst- en dikke darmkanker zet Zottegem dit jaar samen met het ziekenhuis in op vroegtijde opsporing van baarmoederhalskanker. Ze krijgen daarbij versterking van vier Zottegemse topvrouwen. Julie Baekelandt (Lady Chef of the Year 2016) zet samen met Prof. Anne De Paepe (rector UGent), Eveline Hoorens (zaakvoerster Koffiebranderij Hoorens) en Margot Van Heghe (Belgisch zwemkampioene) de schouders onder de actie. Samen willen ze zoveel mogelijk Zottegemse vrouwen tussen 24 en 64 jaar overtuigen om zich te laten onderzoeken om zo baarmoederhalskanker vroegtijdig op te sporen.

“Stad Zottegem wil samen met AZ St. Elisabeth Zottegem en Logo Gezond Plus zoveel mogelijk vrouwen tussen 24 en 64 jaar stimuleren om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek om baarmoederhalskanker vroegtijdig op te sporen,” laat Schepen voor Sociale Zaken, Kurt De Loor weten. “We krijgen daarbij hulp van vier Zottegemse topvrouwen: Julie Baekelandt (Lady Chef of the Year 2016), Prof. Anne De Paepe (rector UGent), Eveline Hoorens (zaakvoerster Koffiebranderij Hoorens) en Margot Van Heghe (Belgisch zwemkampioene).”

De Loor: “We zijn heel tevreden dat deze topvrouwen mee hun schouders onder dit project zetten. Samen ben ik er zeker van dat we mensen kunnen overtuigen en sensibiliseren om zicht preventief te laten onderzoeken. In 2015 liet reeds 60,8% van de Zottegemse vrouwen tussen 24 en 64 jaar zich preventief onderzoeken voor baarmoederhalskanker, dat is iets meer dan het Vlaamse gemiddelde (60,5/%). Het percentage van de doelgroep dat zich preventief laat onderzoeken in Zottegem op borstkanker (64,7%) en dikke darmkanker (62,1%) liggen iets hoger. Er zijn al veel vrouwen die de stap genomen hebben om zich preventief te laten onderzoeken, maar we willen verdergaan. Er is immers nog steeds 39,2% van de Zottegemse vrouwen die zich niet laten onderzoeken.”

“Baarmoederhalskanker ontwikkelt zich heel langzaam. Met een uitstrijkje kan baarmoederhalskanker vroegtijdig worden opgespoord nog voor je er uiterlijk iets van merkt. Door snel op te treden en de baarmoederhalskanker in een vroeg stadium te behandelen, is de kans op een succesvolle behandeling groter. Deze preventieve campagne kan levens redden. We zijn heel tevreden dat we deze actie op poten kunnen zetten met AZ St. Elisabeth Zottegem en Logo Gezond Plus.”

GRAF_BMHK_2017ZottegemFlyer201704181119P2-3-121dpi2