De peuktegel: Weg met het het peukentapijt? Nobele sport bedreigd!

peuktegel

Algemeen, 04/05/2017 – De tabaksindustrie sponsort, in samenwerking met Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V), de plaatsing van 1000 peuktegels in Vlaanderen. Het is de nobele bedoeling van de producent en de minister om het peukentapijt te laten verdwijnen. Blijft de vraag of de verslaafden het verworven recht op peukschieten willen laten,… eurgh,… schieten? De verenigingen van rokers zijn alvast ‘verast’. Worden ook  de aloude sporten van het peukleggen en het peukkaatsen bedreigd of zorgt deze moderniteit voor een nieuw elan in de volkssport? Er is echter nog een probleem. (SjK – foto @stadlommel)  

 

De bond der tabakspruimers gaat in het verweer want voor hen worden tegenwoordig geen faciliteiten meer voorzien. Waar is de tijd dat naast elke toog nog een authentieke spuwbak stond? Ook zij willen de mogelijkheid om hun sport terug in ere te herstellen.

De tegels bewegen de gemoederen. We vroegen daarom duiding aan  onze huisgeleerde,  Prof. Ig. Ewan O’ Don de Bernissart.

De Beiaard : Professor, wat denkt u van deze nieuwigheid?

Prof. Ig. Ewan O’ Don de Bernissart : De peuktegel zal voor verwarring zorgen bij de archeologen die binnen enkele eeuwen deze objecten zullen opgraven. Het ziet er immers uit als een frietsnijder maar waar zijn de frietjes? Tijdens de opgravingen zullen hoge dosissen nicotine in de grond worden gevolgen, zoals de wetenschappers van het Gallo-Romeinse museum vandaag nog hoge concentraties visaroma’s vinden wanneer ze een keuken opgraven van de oude Belgen. Daardoor gaan ze denken dat we vandaag onze frietjes bakten in nicotineolie. Stel je voor dat ze dat terug in de toekomstige keuken willen introduceren? Het zou een ramp zijn voor de volksgezondheid. Daarom ben ik als wetenschapper tegen de introductie van de peuktegel. Het is beter om de peuken ruimer te verspreiden over de bodem zodat de concentraties aan giftige stoffen beter verdeeld geraken.

SjK


(satire)