Kilometerfraude bij wagenimport

Fraude occassiewagens

Algemeen, 06/05/2017 – Vorig jaar werden 1.795 gevallen vastgesteld met fraude aan de kilometerteller, veelal bij ingevoerde auto’s. Zo was er in 2015 met uit Nederland ingevoerde auto’s, bij 20% van de wagens geknoeid met de kilometerteller. In Duitsland zou dit bedrog zelfs oplopen tot ruim 30 % van alle occasiewagens. (FDS)

In Belgi ë is er gelukkig Car-Pass dat zekerheid biedt als men een Belgische wagen aankoopt die voorheen niet als occasie werd aangekocht in een ander land. In 2016 werden 804.053 Car-Pass certificaten afgeleverd.

Hoed u voor koopjes in de aard van: weinig kilometers gereden komt van een oud dametje die er enkel mee reed als het goed weer was. Het meest flagrant is de zaak van een Mercedes Sprinter die in 2013 werd aangekocht en verkocht met maar liefst 570.663 minder kilometer op de teller dan er in werkelijkheid werd mee afgelegd. De 10 meest flagrante gevallen van kilometer fraude ziet u in deze tabel.

Fraude occassiewagens