Petanquecompetitie Beker Vlaamse Ardennen

2988382-36c89866e8d9408bcb4e5bce3117b6ed

Algemeen, 06/05/2017:  Ook dit jaar is er een petanquecompetitie  ‘Beker Vlaamse Ardennen’ met een circuit van tornooien tijdens de zomermaanden. Naast de  gevestigde namen  PC Chapoo uit Letterhoutem, PC ’n Haze uit Sint-Maria-Oudenhove en PC Cyrielho’s uit Leeuwergem, zijn er dit jaar drie nieuwe locaties:  De Stappersalm  in Sint-Maria-Oudenhove, ’t Klein Verzet  in Parike en Chalet De Rijdt in Nederbrakel. Lees het persbericht hierna. (BB)

2988382-105fa1496a928625a6f766ca927b7cbd

Als voorloper van de Beker Vlaamse Ardennen werd in 1993 door PC Chapoo jaarlijks de “Grote Prijs Stad Zottegem” georganiseerd. Dit was een gezellige petanquenamiddag waarop iedereen welkom was. Door het succes hiervan stichtten verschillende horeca-zaken uit de regio, hun eigen petanqueclubje.

Al vlug kregen Roger Koolbrandt (wijlen Oud-Voorzitter PC Chapoo) en Dani ël Troncquo (Oud-Voorzitter PC Den Boterhoek) het idee om de Beker Vlaamse Ardennen op te richten in 1997. Bart Tronquo: “Het doel van de Beker Vlaamse Ardennen is om de vele petanquers her en der verspreid in de Vlaamse Ardennen te laten samenkomen om een aangename petanque-namiddag te beleven en zo de regels van het Franse petanquespel aan te leren. Hierdoor werden er wedstrijden georganiseerd op diverse, soms wel echt excentrieke, locaties.

Al vlug ontstond de nood om een regelmatigheidscircuit op te richten. De voorbij 20 jaar namen menige clubs uit Zottegem, Oudenaarde, Ronse, Geraardsbergen, Brakel, Sint-Lievens-Houtem en Zwalm hieraan deel. 20 jaar werd deze formule met wisselend succes toegepast. In zoverre zelfs dat twee clubs zich engageerden om de stap te zetten naar deelname in de Vlaamse Competitie. Deze competitie werd in de wintermaanden gespeeld en om de recreant niet te vergeten, bleef de zomencompetitie Beker Vlaamse Ardennen doorgaan.

Voor de feesteditie van 2017 gooien we het over een andere boeg en dachten om dit jaar een circuit van zomertornooien te organiseren. Zo gingen we op zoek naar nieuwe locaties en die vonden we ook. De Stappersalm, gelegen op de flanken van de Berendries te Sint-Maria-Oudenhove, ’t Klein Verzet, een echte herberg voor levensgenieters niet ver van het idyllische kerkje van Parike en last but not least Chalet De Rijdt aan de oevers van het prachtige recreatiedomein De Rijdt te Nederbrakel, nemen voor het eerst deel aan de Beker Vlaamse Ardennen.

Samen met drie gevestigde waarden uit het circuit, PC Chapoo uit Letterhoutem, PC ’n Haze uit Sint-Maria-Oudenhove en PC Cyrielho’s uit Leeuwergem kunnen we dit jaar een circuit van zes tornooien organiseren gedurende de zomermaanden van 2017. Indien u zich geroepen voelt om eens te proeven van deze mooie ontspanning, aarzel dan niet om eens langs te komen in één van de deelnemende handelszaken of zelf deel te nemen aan één of meerdere tornooien van Beker Vlaamse Ardennen.”

Mocht je nog locaties kennen om eventueel aan één van de volgende edities deel te nemen kan je mij altijd contacteren op 0498/02.85.82 of via e-mail troncquo.bart@gmail.com

2988382-98908c21ef9da1d37ae874758151ddaf