54.000 euro voor camerabewaking in Zottegem

Burgemeester aan stadhuis

Zottegem, 15/05/2017 – Het stadsbestuur laat weten dat het na onderzoek heeft besloten om camerabewaking te voorzien op de Markt en op het Stationsplein.  De investering wordt geraamd op een bedrag van 54.000€. (PDV)  

Persbericht

Na onderzoek stelt het stadsbestuur voor om camerabewaking te voorzien op de Markt en het Stationsplein.

Burgemeester De Potter verklaart het initiatief: “We hebben onderzocht waar het op korte termijn wenselijk was om camerabewaking te voorzien.   In eerste instantie werden daarvoor, in overleg met de lokale politie, het Stationsplein en de Markt geselecteerd.   De camera’s moeten een integraal en duidelijk beeld geven van beide pleinen en hun toegangswegen. Camerabewaking kan in initieel een ontradend effect hebben voor het plegen van inbreuken. Bovendien vergemakkelijken ze de vaststelling en opheldering van gepleegde feiten. Ook bij evenementen kunnen camerabeelden een grote toegevoegde waarde bieden om snel te kunnen ingrijpen bij mogelijke incidenten.”

De gemeenteraad geeft haar goedkeuring aan het bestek, dat is opgemaakt in overleg met de lokale politie waar de beelden zullen toekomen, live kunnen worden bekeken en zullen worden bewaard. Burgemeester Jenne De Potter benadrukt dat camerabewaking voor de politie ondersteunend zal werken, maar niet de plaats kan innemen van een zichtbare en aanspreekbare politie.

De investering wordt geraamd op een bedrag van 54.000€.