Leerlingen PTI Zottegem winnen carroserie-wedstrijd

Afdeling carrosserie PTI Zottegem - wedstrijd glasurit (1)

Zottegem, 18/05/2017 – De leerlingen van het PTI mogen zich op de borst kloppen want ze wonnen een belangrijke wedstrijd tussen de carrosserie-afdelingen van verschillende scholen in Vlaanderen.  De wedstrijd ging uit van de firma BASF-Glasurit. Het is overigens niet de eerste keer dat de PTI-leerlingen hoge ogen gooien bij die wedstrijd. (PDV)

Persbericht PTI

In het kader van hun Educate-Project organiseerde de firma BASF-Glasurit dit jaar een wedstrijd tussen de Carrosserie-afdelingen van verschillende scholen in Vlaanderen. Een tiental scholen schreven hiervoor in. Opzet was een ‘Classic Car’ ontwerpen vanuit een kaal koetswerk, geleverd door Audi. De creativiteit van de leerlingen werd de vrije loop gelaten.

De leerlingen van PTI-Zottegem gingen hier wel heel ver in en zo werd de wagen voorzien van een onderstel, verbredingskit, LED-verlichting, plexi ruiten,… . Ja, zelfs de deurgrepen en spiegels werden in hout nagemaakt. Hun grootste troef hierbij was dat alles zelf vervaardigd werd binnen de schoolmuren. Dankzij een goede samenwerking tussen de verschillende afdelingen van de school waren ze in staat om een schitterende wagen te bouwen met een minimum aan budget.

Onze leerlingen werden samen met hun leerkrachten Carrosserie verwacht bij Glasurit te Bornem voor de voorstelling van hun project. Hun vele werk werd beloond met een eerste plaats. Dit is de 2-de keer op rij dat PTI Zottegem de eerste prijs weet te behalen bij het Educate-project en daar zijn we terecht fier op.

Als beloning mag gans de groep op bezoek naar de hoofdzetel van BASF-Glasurit te Münster, Duitsland. Hun wagen zal ginds ook gedurende een paar maanden uitgestald worden. Als dat geen opsteker is!

Een filmpje over de wagen kan u op onderstaande locatie vinden. https://youtu.be/efHju12rJy0