Alcohol- en drugscontrole: 6 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken!

missie

Zottegem/Hillegem – Op zaterdag 20 mei 2017 hield de lokale politie Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem tussen 22.00 u en 05.00 u een grootschalige alcohol- en drugscontrole. De actie verliep in samenwerking met de politieschool Paulo, die ter ondersteuning van de politiezone 4 aspirant-inspecteurs ter beschikking stelde.

Drie controledispositieven werden opgesteld, respectievelijk op de Buke (Zottegem), de Provincieweg (Hillegem) en de Grotenbergestraat (Zottegem).

In totaal werden 113 bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen. Van twee bestuurders die A bliezen werd het rijbewijs gedurende 3 uur ingehouden. Vijf andere bestuurders legden een positieve ademtest (P) af. Van drie van hen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Drie bestuurders testten positief op drugs (cannabis en/of amfetamines) in het verkeer. Van deze bestuurders werd een bloedproef afgenomen en hun rijbewijs werd eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

E én auto werd in beslag genomen wegens niet verzekering en niet keuring. Drie processen-verbaal van waarschuwing werden opgesteld wegens inbreuken op de technische eisen.

Tegen twee personen werd een proces-verbaal opgesteld wegens bezit van cannabis. Deze drugs werden in beslag genomen.

De uitgevoerde actie alcohol- en drugscontrole maakt deel uit van het handhavingsplan verkeer ter uitvoering van het zonaal veiligheidsplan