Windeekse Groenbuiken bestaan 10 jaar en vieren feest!

IMG_8820

Windeke, 24/05/2017 –  Verjaardagstaart, Willy Sommers, Miguel Wiels, Peter van de Veire, Niels Destadsbader en zo veel meer… Jaren geleden werd het steeds stiller en stiller op het Marktplein rond de zomerkermis. Intussen is Kermis Windeke met “De Windeekse Groenbuiken” aan de 10e editie toe. En dat vieren de Windeekse Groenbuiken van vrijdag 30 juni tot en met woensdag 5 juli.  

Ze hebben met het kermiscomit é een heus feestprogramma uitgewerkt. En voor deze feesteditie krijgt de traditionele invulling van de kermiskramen zelfs een andere inrichting.

 Programma

Op vrijdag 30 juni wordt het startschot gegeven met een receptie, waarop de Windekenaren welkom zijn voor een toast op de 10e verjaardag van de Groenbuiken. Vanaf 19u start een bal — een klassieke Th é Dansant startte destijds ook al wat vroeger — waarop iedereen welkom is. Jan Parent en zangeressen Annelies, Zippora en Elisa  zullen meteen voor de ambiance zorgen. Laatkomers hebben dus ongelijk.

Jan Parent is jarenlang vaste toetsenist geweest van Willy Sommers… ook deze rasartiest maakt zijn opwachting. Vanaf 21u weerklinken “als een leeuw in een kooi” en vele andere tophits van Sommers op het Marktplein.

Later op de avond zijn ook de rasartiesten van Caf é Flamand te gast: ze brengen op en top meezingnummers van vroeger en nu. De sfeermakers van dienst zijn Miguel Wiels (pianist van h éél wat Vlaamse topartiesten en de sterke man achter K3), Peter van de Veire en Niels Destadsbader. De eerste avond wordt afgesloten met een afterparty met DJ William.

 

Op zaterdagnamiddag is er traditioneel de optocht van de Windeekse fanfare samen met de groenbuikreus.

‘s Avonds is er traditioneel ambiance en vertier in de plaatselijke kroegen.

Op zondagmorgen wordt iedereen op het Marktplein verwacht voor het groot dorpsontbijt met aansluitend aperitiefconcert. Ook de oldtimers worden opnieuw van stal gehaald en verzamelen ’s morgens in de onmiddellijke omgeving van het Marktplein om van daaruit hun rit te starten.

Zondagnamiddag blaast het comit é de kaarsen uit op de verjaardagstaart als start van een leuke kindernamiddag. Er is onder meer animatie met een po ëtisch kapsalon voor jongens en meisjes door de Kip van Troje en de balletschool Toi, Moi et la danse zorgt voor een Hip Hop-demonstratie.

Ook op maandag en dinsdag zijn er activiteiten voor jong en oud in plaatselijke kroegen. Dinsdagnamiddag organiseert Ziekenzorg een ontspanningsnamiddag met Paul Bruna.

Woensdag sluit traditioneel af met de braderie, een BBQ van KVV Windeke en een kermiskoers op woensdagavond.

Wie zijn de Windeekse Groenbuiken?

Filip Michiels (voorzitter), Anneleen Devlaminck (penningmeester), Annelies Parent, Hilde Vanden Bulcke, Christina Bergmans, Filip Vermeiren, Rita De Loore, Ruben De Gusseme, Tristan Mees, Tine Rasschaert, Vanessa Moreels en Lorenzo D’Haese

 Praktisch

Alle practica leest u na op  www.groenbuiken.be
Vragen kan u ook mailen naar groenbuiken@gmail.com

Kaarten voor het DORPSONTBIJT zijn te verkrijgen bij alle bestuursleden, Slagerij Vervust (Marktplein 13), via groenbuiken@gmail.com of telefonisch 0498 50 01 04 (Filip Michiels)

of 0474 49 35 26 (Annelies Parent)

 

 

 

 

X